Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van dit weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van dit weekend

Voorbeschouwing op SuperLeague en LaCo van dit weekend

Zaterdag staat de zesde speelweek van de SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse staan zaterdag enkele potentiële krakers op het programma. Café de Dissel speelt bijvoorbeeld thuis tegen koploper Goudregenbar. Ook de partij tussen Team Winsum Sneek en De Dartshop ’t Vrijthof Allstars wordt interessant. Verder gaat Twenty Six Urk op bezoek in Apeldoorn bij Vrijbuiter Superleague en DKE RW Repair uit Den Haag speelt dit weekend een thuiswedstrijd tegen Bosgenoegen. Tot slot gaat Oranjebar thuis de strijd aan met SLT Die Gaststube (voorheen Legend Reen Sneek), dat voortaan de thuiswedstrijden in Joure gooit.

Overgangsklasse A
Koploper SLT Langhenkel vastgoed heeft een gaatje geslagen met de twee achtervolgers: SLT de Planeet en Café Kremer. Zaterdag speelt Langhenkel thuis tegen Toornsmit. SLT de Planeet gaat op bezoek bij de darters van De Stam in Winterswijk en Kremer ontvangt thuis Superleague team De Karre. Verder staat in Groningen de wedstrijd tussen DCG Trainingdarts en De Moriaan op het programma. SLT Smart Fasthouse / De Gouden Leeuw gaat thuis tegen Vostars United proberen de eerste punten van het seizoen binnen te halen.

Overgangsklasse B
In de overgangsklasse B staat Dart Team Venlo met twaalf punten bovenaan. SL Dubbel10 Arnhem krijgt zaterdag bezoek van de koploper. Drie teams hebben twee punten achterstand op de mannen uit Venlo: Xtreme sport Tilburg, Dartcafé Nouveau en De Reünie-Adro Parket. Laatstgenoemde speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Pluym Schilderwerken in Eindhoven. Verder treft Xtreme sport Tilburg in eigen huis Shovel Darts Team en neemt Dartcafé Nouveau het in Brunssum op tegen Fanatics Weert. Tot slot speelt SL ut Wiel een thuiswedstrijd tegen Parketvloermeesters.

Overgangsklasse C
Café Sante Leiden en SLT de Salamander delen de koppositie in de Overgangsklasse C. Leiden gaat zaterdag op bezoek bij Sonny’s Darts / Café De Stoof en De Salamander reist naar Houten voor het duel met Eddie’s druifjes. Verder gaat DZJ Hippo Hilversum dit weekend thuis de strijd aan met Oranjestad United en spelen Superleague Rotterdam en Sportsbar Potters Hoofddorp tegen elkaar. In de onderste regionen nemen PrimaDarts en het puntloze ZDF Sport Pub Goes het tegen elkaar op.

Ook de Landelijke Competitie (LaCo) gaat deze zaterdag verder met de zesde speelweek. Hieronder een korte voorbeschouwing van de diverse wedstrijden.

LaCo Heren
De heren van de BDC en DSWN staan bovenaan in poule A. Beide ploegen hebben drie van de vier wedstrijden gewonnen. Zaterdag speelt DSWN in eigen huis tegen de heren van de VDO. De BDC krijgt bezoek van de DORA. Verder gaan DBBR en de RDB de strijd met elkaar aan in Leiden. De heren van DBMN hoeven dit weekend niet in actie te komen.

In poule B delen drie ploegen de koppositie: de FDB, DOGD en DVS. De Friezen zijn komend weekend vrij, maar de DOGD en DVS komen wel in actie. De DOGD speelt een thuiswedstrijd tegen de DBA en DVS gaat op bezoek in Alkmaar voor de partij tegen de DONHN. Tot slot treft de SDC in eigen huis de heren van de DOT, die tot dusver nog geen overwinning hebben behaald.

LaCo Dames
Na enkele rustige weken worden zaterdag twee wedstrijden gespeeld in poule A bij de dames. DSWN krijgt bezoek van de VDO, die de eerste winstpartij van het seizoen nog moet noteren. In Leiden speelt vervolgens DBBR thuis tegen de dames van de RDB. Koploper DBMN, met drie overwinningen uit drie wedstrijden, is komend weekend vrij.

In poule B staan ook twee wedstrijden op het programma, waaronder een treffen tussen de twee koplopers. De dames van de DONHN spelen thuis tegen DVS om de koppositie. Verder treft DID zaterdag in eigen huis de dames van DBA. De FDB hoeft niet in actie te komen en moet zodoende nog wat langer wachten op de eerste overwinning.

Tekst: Nederlandse Darts Bond

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws