Adrian Lewis, fitter en bijna 25kg lichter zit beter in zijn vel, voor de dartpijlen is het nog te vroeg PDC
PDC

Adrian Lewis, fitter en bijna 25kg lichter zit beter in zijn vel, voor de dartpijlen is het nog te vroeg

Adrian Lewis, fitter en bijna 25kg lichter zit beter in zijn vel, voor de dartpijlen is het nog te vroeg

De tweevoudig wereldkampioen Lewis, schokte het circuit in april toen hij aankondigde dat hij een onbepaalde pauze nam van deelname aan de Professional Darts Circuit. 'Jackpot', die zijn bijnaam verdiende met een grote overwinning op een gokautomaat in Las Vegas.

De 38-jarige Lewis is inmiddels 25 kg lichter nadag hij in zijn omgeving door ongeveer 15 km per dag op een golfbaan te wandelen.

Lewis won achtereenvolgens de PDC wereldtitels in Alexandra Palace in 2011 en 2012, maar hij heeft geen tv-major meer gewonnen sinds de UK Open negen jaar geleden - en hij geeft toe dat de stress om aan de top te blijven hem uitputte. Op een evenement voor Target Darts sprak hij voor het eerst over zijn pauze en zei: "Waarom neem ik een pauze? Ik denk dat ik na 20 jaar even moest opfrissen.

Lewis verklaarde aan de dailystar "Ik raakte een beetje uitgeblust. De passie was er niet meer. Mijn vrouw was niet erg gezond, dus ik was veel bij haar in het ziekenhuis. Je zou het een burn-out kunnen noemen, maar voor mij was het al een tijdje aan de gang. Mijn gedachten waren niet bij het darten.

"Ik heb vorig seizoen nog wel een toernooi gewonnen. Ik kwam nog steeds ver in toernooien en ik heb me gekwalificeerd voor alle tv-evenementen, dus het ging niet echt om mijn vorm. Het was gewoon dat ik er niet wilde zijn.

"Mijn gedachten waren er niet bij, en ik vond het niet eerlijk als ik bleef opdagen terwijl iemand anders mijn plek had kunnen innemen - iemand die 100 procent had kunnen geven. De waarheid is dat ik geen 100 procent gaf. Mijn gedachten waren elders."

Wanneer de 38-jarige Jackpot weer terug zal keren aan de oche is niet bekend, Lewis liet weten "Het heeft gewoon wat druk van de ketel gehaald. Ik voel me weer een beetje meer als mezelf, een beetje levendiger in plaats van de hele tijd somber te zijn."

1 claps
1 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws