Littler verslaat Van Gerwen in finale Bahrein Darts Masters en wint eerste PDC TV-toernooi PDC
PDC

Littler verslaat Van Gerwen in finale Bahrein Darts Masters en wint eerste PDC TV-toernooi

Littler verslaat Van Gerwen in finale Bahrein Darts Masters en wint eerste PDC TV-toernooi

Na een aantal prachtige kwartfinales, stonden er ook nog twee halve finales en een finale op het programma in Bahrein. Allereerst nam Luke Littler het op tegen Gerwyn Price. Vervolgens mocht Van Gerwen spelen tegen Michael Smith. De finale ging uiteindelijk tussen Van Gerwen en Littler. Hierin kon Van Gerwen niet echt overtuigen en zodoende ging Littler, die ook zijn beste niveau niet haalde, er met de overwinning vandoor. Hiermee heeft de 16-jarige Engelsman zijn eerste TV-toernooi bij de PDC gewonnen én zijn eerste officiële toernooi van 2024.

Onderstaand zijn de verslagen van de halve finales en finale te lezen:

Halve finales:

Gerwyn Price (92.88) 3-7 Luke Littler (95.86)
De eerste leg was voor Littler, maar hierop volgde een 124-finish van Price, die dit uiteraard vierde met luid gejuich. Een spannend duel volgde, maar bij een stand van 2-2 nam Littler afstand. Met onder andere een 170-finish kwam hij met 4-2 voor. Voor de pauze werd het ook nog 5-2. Na de pauze pakte Littler ook de volgende leg, maar Price maakte indruk met een 146-finish. Uiteindelijk bleek Littler toch te sterk voor Price.

Michael Van Gerwen (100.02) 7-6 Michael Smith (91.58)
Een uitstekende start van de wedstrijd voor beide Michael's. Ze waren dan ook aan elkaar gewaagd en kwamen zo uit op 2-2. Vanaf deze tussenstand kwam Smith dan weer met 3-2 voor door zijn eigen leg te houden. Een belangrijke break was voor Van Gerwen, die met 4-3 voor kwam voor de pauze. Dankzij een aantal gemiste dubbels van Van Gerwen, kon Smith er direct 4-4 van maken. Echter pakte Van Gerwen ook direct weer de leg van Smith af. Maar ook dit keer miste Van Gerwen dubbels om zijn eigen leg te houden, Smith gooide 130 uit en kwam zo op 5-5. Tóch breakte Van Gerwen wéér, kwam hij met 6-5 voor en dus op één leg van de overwinning. Toch miste hij weer veel dubbels en werd het 6-6. In de laatste leg gooide Van Gerwen 110 uit om toch de winst te pakken.

Finale:

Michael van Gerwen (87.80) 5-8 Luke Littler (95.15)
Het was een matig begin van beide spelers, maar het ging wel gelijkop. Vooral op de dubbels was Littler niet goed en Van Gerwen juist wel. Bij een stand van 2-2 ging het ook weer met de legs mee. Tot de break van Littler, die met 5-3 voor kwam. Een knappe 105-finish via dubbel tops, bracht Van Gerwen terug tot 5-4. Hij kwam ook weer terug tot 5-5, ondanks dat hij niet geweldig gooide. Maar Littler gooide sterker en kwam dan ook op een 7-5 voorsprong te staan. Door 58 uit te gooien pakte Littler de laatste leg en won hij zijn eerste TV-toernooi door in de finale Michael van Gerwen te verslaan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws