Beau Greaves keert triomfantelijk terug naar de PDC Women's Series na haar World Matchplay succes PDC
PDC

Beau Greaves keert triomfantelijk terug naar de PDC Women's Series na haar World Matchplay succes

Beau Greaves keert triomfantelijk terug naar de PDC Women's Series na haar World Matchplay succes

De PDC Women's Series 2023 gaat dit weekend weer van start, en het is Beau Greaves die terugkeert naar de actie na haar overwinning op de Betfred Women's World Matchplay in Blackpool.

Greaves stormde naar de overwinning op zondag tijdens de tweede Women's World Matchplay, waarbij ze slechts vier legs moest afstaan in zeges op Noa-Lynn van Leuven, Robyn Byrne en Mikuru Suzuki, om zo de hoofdprijs van £10.000 te claimen in de Winter Gardens.

Dit maakte een buitengewoon 12 maanden durende periode compleet voor de tiener ster, die ook 15 van de 20 Women's Series-evenementen van het afgelopen jaar won en daarmee de meest succesvolle speler in de geschiedenis van de Women's Series werd.

Greaves zal zich nu richten op het voortzetten van haar winnende reeks in Milton Keynes dit weekend, terwijl de strijd om zich te kwalificeren voor de Women's World Matchplay 2024 van start gaat in de Marshall Arena.

Het vierde weekend van Women's Series actie van dit jaar zal de Events 13-16 op 29 en 30 juli bevatten, en alle acht deelnemers van de Women's World Matchplay zullen in actie komen, waaronder de runner-up van zondag, Suzuki, en de kampioen van vorig jaar, Fallon Sherrock. Maar ook Nederlandse toppers als Aileen de Graaf en Noa-Lynn van Leuven komen aan de oche.

Vier keer Women's World Champion Lisa Ashton schittert ook, terwijl ze hoopt haar eerste Women's Series titel van 2023 te behalen, nadat haar totaal van 14 evenementsoverwinningen vorige maand werd overtroffen door Greaves. Ondertussen hoopt opkomend talent Robyn Byrne haar opmars voort te zetten na een indrukwekkend debuut op het grote podium in de Empress Ballroom.

De top acht spelers op de 12-maanden Women's World Matchplay Order of Merit zullen zich kwalificeren voor het Betfred Women's World Matchplay van volgend jaar, waarbij de strijd om zich te kwalificeren voor dat toernooi begint in Milton Keynes op zaterdag, met nog 12 PDC Women’s Series-evenementen te gaan verspreid over drie weekends in 2023.

Greaves' Women's World Matchplay overwinning heeft ervoor gezorgd dat ze zich heeft gekwalificeerd voor de Grand Slam of Darts in november, terwijl ze ook terug zal keren naar Alexandra Palace om deel te nemen aan het Paddy Power World Darts Championship 2023/24 in december.

De best geklasseerde speler van de uiteindelijke PDC Women's Series Order of Merit - afgezien van Greaves - zal zich bij de Doncaster-darter voegen op de Grand Slam of Darts, waarbij nog eens twee World Championship-kwalificatieplaatsen ook op het spel staan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws