Raymond van Barneveld pakt de European Tour 3 te Düsseldorf PDC
PDC

Raymond van Barneveld pakt de European Tour 3 te Düsseldorf

Raymond van Barneveld pakt de European Tour 3 te Düsseldorf

De strijd om de £15,000,- op de derde European Tour te Düsseldorf ging tussen Dave Chisnall en Raymond van Barneveld. Dave Chisnall won in de halve finale van Mervyn King met 6-3 en in de andere halve finale was Raymond van Barneveld zijn tegenstander Richie Burnett met 6-4 te sterk af.

Raymond van Barneveld mag zich de winnaar van deze derde European Tour noemen. De Nederlander won in een sterke partij van de goed in vorm zijnde Dave Chisnall, die voor de tweede keer op rij naast de hoofdprijs greep op een European Tour. Op de European Tour twee te Berlijn stond de Engelsman namelijk ook al in de finale. In die finale trof hij Phil Taylor, van wie hij met 6-2 verloor.

'Ik ben zo ongelooflijk blij met deze overwinning. Ik heb lang droog gestaan en nu win ik de European! Zo belangrijk voor me! Ik ben net drie dagen naar Euro Disney geweest en heb heerlijk rust genomen. Soms moet je rust nemen. Ben nu van de 9e naar de 7e plek geschoven op de wereldranglijst. Ik heb er weer zin in. Toen ik zes wedstrijdpijlen miste dacht ik ojee... Maar gelukkig kon ik me herpakken. Morgen weer naar het bord en twee weken intensief trainen voor de Matchplay'. Aldus een dolblije Raymond van Barneveld na afloop.

Na de gelijkstand van 1-1, kwam van Barneveld op de voorsprong en gaf die niet meer uit handen. De Nederlander versloeg de Engelsman uiteindelijk met 6-4. Zie onderstaand verslag.

Voor foto's, klik hier.

Dave Chisnall (82.16) 4-6 Raymond van Barneveld (93.97)
Dave Chisnall wint de bull en mag als eerste beginnen. Na wat problemen op de dubbels, pakt van Barneveld de eerste leg met dubbel 5. Met een 100 finish breekt Chisnall terug. Van Barneveld gooit een 180 in de volgende leg, Chisnall beantwoordt met ook een 180. Met een briljante 136 finish wint Barney de derde leg. Chisnall gooit weer een 180 maar van Barneveld gooit zijn 79 finish uit via dubbel 11. Het is 3-1 voor de Nederlander. Chizzy pakt de vijfde leg met een fantastische 140 finish en verkleint zijn achterstand naar 3-2. Dit doet hij met 2 triple 18 en dubbel 16. Van Barneveld start de volgende leg met een 180 en met tops wint hij zijn vierde leg. In leg 7 gooit Chisnall dubbel 5 met zijn vijfde poging. Hij verkleint zijn achterstand naar 4-3. Van Barneveld volgt met een 180 en met een 14-darter via dubbel 8 is hij nog 1 leg verwijderd van titel. Chisnall mist 5 pijlen om in de wedstrijd te blijven maar Barney mist hetzelfde aantal voor de titel. Met dubbel 1 kan Chizzy alsnog in de aprtij blijven. Van Barneveld begint met 100,140 en gooit ook nog een 180 en houdt 81 over. Hij verzekert zich van de titel door in 11 pijlen dubbel 12 uit te gooien.


Prijzengeld
:
Winnaar £15,000,-
Runner-Up £7,500,-
Halve finalisten £5,000,-
Kwartfinalisten £3,000,-
Derde ronde verliezers £1,500,-
Tweede ronde verliezers £1,000,-
Eerste ronde verliezers £200,-

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws