Van Gerwen overklast Aspinall en wint zijn 6de World Grand Prix PDC
PDC

Van Gerwen overklast Aspinall en wint zijn 6de World Grand Prix

Van Gerwen overklast Aspinall en wint zijn 6de World Grand Prix

Het was tijd voor finale nummer 120 voor Michael van Gerwen, de Nederlander ging op jacht naar zijn zesde World Grand Prix titel. Mighty Mike speelde fantastisch en kwam 0-4 voor in sets, Aspinall wist gebruik te maken van een minder moment en won drie sets op rij waarna Van Gerwen zijn 41ste major titel wist te pakken. Het is tien jaar geleden dat Van Gerwen in 2012 zijn eerste major won de World Grand Prix, is de 2022 editie mogelijk de start van de tweede dominante fase uit de loopbaan van de Nederlander die op jacht gaat naar de nummer één positie van de wereld.

De eerste vier sets werd Aspinall volledig overklast maar de Engelsman gaf niet op, de strijder wist zich helemaal terug te vechten in de wedstrijd. The Asp liet de volledige comeback tot 4-4 liggen nadat hij twee pijlen op de dubbel mist waardoor Van Gerwen 120.000 pond mee naar huis neemt.

Alle uitslagen, weetjes, 9-darters en de verdeling van het prijzengeld is te vinden in ons toernooicenter.

Wedstrijd verloop van de finale
Nathan Aspinall (91.88) 3-5 Michael van Gerwen (91.07) (0-3; 2-3; 2-3; 1-3; 3-1; 3-1; 3-1; 2-3)
Nadat het Seven Nation Army is uitgespeeld begint Van Gerwen aan zijn zevende World Grand Prix finale. Tijdens de halve finale opende de Nederlander met een 167-finish en nu weet hij de eerste leg te pakken via een 116-finish. The Asp laat twee pijlen liggen op de dubbel waardoor MvG kan breaken en in 15-darts de set pakt. Na de pauze pakt the Asp zijn eerste leg in 13 pijlen, het is de set van de Engelsman die uiteindelijk tot een vijfde leg komt. Aspinall vergeet de leg te openen waardoor MvG direct het verschil kan maken en de de tweede set op zijn naam zet. Ook de derde set die Van Gerwen mag beginnen komt het tot de vijfde leg die in 15 pijlen naar de Nederlander gaat. Opmerkelijk dat het publiek volledig op de hand is van Aspinall, het Engelse publiek blijft muisstil ongeacht wat Van Gerwen gooit. Set vier is de Asp set waarin hij in de derde leg wederom een kans laat liggen op de finish dubbel en daarmee de deur openzet voor MvG. De Nederlander pakt de leg en snoept de set af om 4-0 voor te komen in sets. De 33-jarige Vlijmenaar begint de set die hem zijn zesde titel kan gaan opleveren. Met een 13-darter weet Aspinall de derde leg te breaken nadat Van Gerwen scherpte verliest en de eerste dubbels om te openen mist. The Asp dendert door en weet zijn eerste set van de finale te pakken met 3-1 in legs. Ook set zes gaat naar de Engelsman die met 3-1 de afgezwakte Van Gerwen in een hoekje dwingt. Met een 14-darter weet de Engelsman de eerste leg van set vijf die Van Gerwen was begonnen te pakken, Van Gerwen herpakt zich en breakt terug waarna hij drie pijlen mist om te finishen en The Asp opnieuw breakt. Van Gerwen die super de eerste vier sets gooide van deze finale was het helemaal kwijt en mist zeven pijlen om te openen. The Asp hapert nog even op de finish maar weet wel de set te pakken waarmee de comeback een feit is. In de pauze heeft de Nederlander zich weer bij elkaar geraapt waardoor hij de Brit meteen breakt in zijn set en één pijl mist om zij break vanaf 116 te verzilveren maar Aspinall pakt de kans niet op waardoor MvG 2-0 voorkomt. De Nederlander laat de derde leg lopen en mist vier pijlen om de vierde leg te openen terwijl The Asp een sterke leg gooit, hij is nog wat slordig op de dubbel maar weet wel 2-2 te maken om de druk vol op Van Gerwen te zetten. Als de Nederlander wederom vijf pijlen mist om te openen lijkt de comeback een feit. Met drie goede scores en de misser van Aspinall weet Van Gerwen alsnog de set te pakken voor zijn zesde titel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws