Luke Humphries pakt zijn vierde ET de European Darts Matchplay PDC
PDC

Luke Humphries pakt zijn vierde ET de European Darts Matchplay

Luke Humphries pakt zijn vierde ET de European Darts Matchplay

De Interwetten European Darts Matchplay kwam tot een ontknoping in het Duitse Trier. Helaas zaten er geen Nederlanders of Belgen meer in het toernooi. De finale ging uiteindelijk tussen de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez en Luke Humphries. De Engelsman Humphries heeft zijn vierde Euro-tour titel op zak. Hij kwam 4-0 en 6-4 achter tegen Rodriguez en overleefde een match-dart maar wist wel de grootste beker hoog te houden.

De Interwetten European Darts Matchplay is een onderdeel van de Euro-tour, alle Euro-tour wedstrijden zijn terug te kijken via darts-tv.com via deze link.

Hieronder de uitslagen en samenvattingen per wedstrijd:
Kwartfinale

Rowby-John Rodriguez (92.2) 6-2 Nathan Aspinall (86.93)
Madars Razma (87.81) 6-4 Rob Cross (94.13)
Stephen Bunting (90.31) 6-4 Damon Heta (95.92)
Heta weet in de vijfde leg te breaken en met een 10-darter de break te verzilveren om 2-4 voor te komen. Bunting behoudt zijn leg en maakt gebruik van de missers van Heta in de achtste leg waardoor hij weer langszij komt. In de tiende leg valt met een 104-finish de beslissing voor Bunting die door is naar de halve finale.

Luke Humphries (100.99) 6-1 Ian White (97.89)
Cool hand Luke is op weg naar zijn vierde Euro-tour titel. Humphries kwam boven de 100 gemiddeld uit en gunde Diamond Ian White slechts een leg in de kwartfinale.

Halve finale
Rowby-John Rodriguez (88.34) 7-6 Madars Razma (82.35)
De 28-jarige Oostenrijker Rodriguez heeft voor het eerst in zijn carrière de finale weten te bereiken door de beslissende leg tegen Madars Razma te pakken. De 33-jarige Razzmatazz kwam 2-5 voor maar gaf de wedstrijd volledig uit handen. Rodriguez wist drie legs op rij te pakken waarna 119 de finish was die Rodriguez wist te stoppen. Maar wederom wist de Oostenrijker het tij te keren. Rodriguez maakt 6-6 en weet de beslissende leg te breaken en de finale te bereiken.

Stephen Bunting (84.16) 0-7 Luke Humphries (96.52)
Bunting krijgt vijf pijlen op een dubbel deze halve finale maar alle vijf missen doel waardoor Luke Humphries met 7-0 het duel weet te beslissen en het in de finale gaat opnemen tegen Rowby-John Rodriguez.

Finale
Rowby-John Rodriguez (91.22) 7-8 Luke Humphries (97.26)
Little John komt 4-0 voor met onder andere een 124-finish in de tweede leg. De 27-jarige Engelsman weet zich terug te vechten in de finale. Met onder andere een 156-finish in leg zes komt de Brit terug tot 4-4. Rodriguez kan weer opnieuw beginnen en komt 6-4 voor met een 12-darts 158-finish in leg tien. Cool Hand Luke geeft niet op en weet opnieuw de Oostenrijker te breaken met een 112-finish voor 6-5. Humphries maakt ook 6-6 waarna beide de eigen leg houden en het 7-7 wordt met een 148-finish in de eigen leg door de Engelsman. Humphries krijgt vervolgens als eerst wedstrijdpijlen maar mist waarna de Oostenrijker ook een kans krijgt op de titel maar ook hij mist. Luke Humphries pakt vervolgens zijn vierde Euro-tour van dit jaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws