Dit weekend: European Darts Grand Prix in Sindelfingen PDC
PDC

Dit weekend: European Darts Grand Prix in Sindelfingen

Dit weekend: European Darts Grand Prix in Sindelfingen

Het dartcircus van de PDC verplaatst zich deze dagen richting Sindelfingen in Zuid-Duitsland. Daar wordt van vrijdag tot en met zondag de European Darts Grand Prix gespeeld. Het is alweer de negende European Tour van het seizoen.

De PDC komt inmiddels al voor de tiende keer voor een European Tour naar het Glaspalast in Sindelfingen. In 2012 werden daar voor het eerst de German Darts Masters gehouden. Het toernooi werd toen gewonnen door tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, die Ian White in de finale met 6-3 versloeg.

Een jaar later, in 2013, pakte Wes Newton in een beslissende leg de titel van de European Darts Trophy in het Glaspalast, ten koste van Paul Nicholson. Sinds die tijd was Michael van Gerwen twee keer succesvol in Sindelfingen (2016, 2018), terwijl ook de Belg Kim Huybrecht al eens won in 2015.

Luke Humphries

De editie van de European Darts Grand Prix van vorig jaar werd een prooi voor Luke Humphries. Humphries won toen in een beslissende leg van voormalig wereldkampioen Rob Cross: 8-7. Het toernooi werd vorig jaar niet in Sindelfingen, maar in Stuttgart gespeeld. Vanwege de oorlog in Oekraïne werd het Glaspalast toen nog gebruikt als noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Humphries, de winnaar van vorig jaar, is als eerste geplaatst in Sindelfingen. De Nederlanders Dirk van Duijvenbode (2) en Danny Noppert (8) zijn ook van de partij komend weekend, net als Dimitri van den Bergh (14). Michael van Gerwen is de grote afwezige tijdens de European Darts Grand Prix.

Kwalificatie

Afgelopen weekend werden in Hildesheim al de ‘Associate Member Qualifiers’ en de ‘Host Nation Qualifiers’ voor het toernooi in Sindelfingen gehouden. De Nederlander Christian Kist en Marcel Walpen uit Zwitserland plaatsten zich via het kwalificatietoernooi, terwijl ook de Duitsers Liam Maendi-Lawrance en Nico Kurz zich verzekerden van deelname in Sindelfingen.

Vorige maand kwalificeerden Raymond van Barneveld, Gian van Veen, Jermaine Wattimena en Martijn Kleermaker zich al voor de European Darts Grand Prix, via het kwalificatietoernooi voor PDC-tourcardhouders.

De European Darts Grand Prix begint komende vrijdagmiddag met de partijen in de eerste ronde. De finale wordt op zondagavond gespeeld. De wedstrijden zijn live te bekijken bij streamingsdienst Viaplay.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws