Dramatisch incident na voetbalfinale treft Belgische darter Kim Huybrechts PDC
PDC

Dramatisch incident na voetbalfinale treft Belgische darter Kim Huybrechts

Dramatisch incident na voetbalfinale treft Belgische darter Kim Huybrechts

In een tragische wending na de bekerfinale tussen Antwerp en Union, die eindigde in een nipte 0-1 nederlaag voor Antwerp, is darter Kim Huybrechts ernstig gewond geraakt. Huybrechts, een fervent supporter van Antwerp, liep een dubbele schouderbreuk op na een aanval door enkele jongeren in Brussel. Deze gebeurtenis heeft diepe sporen achtergelaten in de dartgemeenschap en bij de fans van de club.

Kim Huybrechts, die bekend staat om zijn passie voor zijn team 'The Great Old', was in een opgewekte stemming naar de Belgische hoofdstad afgereisd. Echter, na de sportieve teleurstelling van de verloren finale, werd de avond nog somberder. Na afloop van de bekerfinale liepen supporters van Antwerp via een parkpad naar hun bussen. De sfeer in het park was echter gespannen; een groep was er verzameld die de fans leek te provoceren, wat de menigte tot stilstand bracht. In een poging om sneller bij de bussen te komen, probeerden Kim Huybrechts en zijn vriend Kevin Belmans via een opening in de omheining te manoeuvreren, maar werden onverwachts van achteren aangevallen. Tijdens deze confrontatie viel Huybrechts en werd meerdere malen getrapt, wat resulteerde in een dubbele sleutelbeenbreuk aan zijn rechterarm. De ernst van zijn verwondingen vereist een chirurgische ingreep, die reeds voor vandaag gepland staat. Ondanks zijn verwondingen vond Huybrechts nog de kracht om zich naar de bussen te slepen, waar hij eerste hulp ontving.

De consequenties van het incident zijn aanzienlijk. Huybrechts, bijgenaamd 'The Hurricane', zal naar verwachting voor een onbepaalde tijd niet kunnen spelen. Zijn rechterarm, essentieel voor zijn dartcarrière, werd het zwaarst getroffen. De darter ligt eruit in een periode waarin minder toernooien gepland staan, maar de timing blijft onfortuinlijk, vooral met het oog op de World Cup of Darts waar hij samen met Dimitri Van den Bergh zou spelen.

Collega's en fans blijven hopen op een spoedig herstel. Voormalig collega en trainer Erik Clarys, die zelf een vergelijkbaar lot onderging na een val van een ladder, sprak zijn steun uit en benadrukte de ernst van dergelijke blessures in de sport. "We hopen allemaal dat Kim snel herstelt en terugkeert naar de sport die hij zo liefheeft," aldus Clarys tijdens een uitzending op VTM 2.

Dit incident is een nieuwe tegenslag in een al moeilijk jaar voor Huybrechts, wiens prestaties en relaties binnen de dartwereld onder druk hebben gestaan. Fans en collega's hopen dat deze gebeurtenissen hem niet definitief uit het spel zullen houden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws