Dutch Darts Masters dag 2 avond: Michael wint, Barney en Ronny exit PDC
PDC

Dutch Darts Masters dag 2 avond: Michael wint, Barney en Ronny exit

Dutch Darts Masters dag 2 avond: Michael wint, Barney en Ronny exit

Dag twee van het spektakel in Veldhoven is achter de rug. Er kwamen twee Nederlanders en één Belg in actie tijdens de avondsessie van de tweede ronde. Michael van Gerwen kwam uit tegen Ross Smith, Raymond van Barneveld mocht het opnemen tegen Peter Wright, Ronny Huybrechts trof Wes Newton. Michael van Gerwen heeft meervoudig Challenge Tour winnaar Ross Smith met 6-3 van zich kunnen afschudden. Van Gerwen zal in de volgende ronde met naamgenoot Michael Barnard aan de oche verschijnen.

Raymond van Barneveld en Ronny Huybrechts waren niet fortuinlijk. Van Barneveld moest zijn meerdere erkennen in Peter Wright die al geruime tijd goed in vorm is. Snakebite versloeg de Nederlander voor eigen publiek met 6-3. Huybrechts speelde een wisselvallige partij, dit was niet genoeg om langs Wes Newton te komen. The Warrior zegevierde met 6-4. Ook Brendan Dolan, James Wade, Jamie Caven, Andy Hamilton en Simon Whitlock zien we in ronde drie terug.

Het schema van de derde ronde ziet er als volgt uit:
Michael van Gerwen v Michael Barnard
Wes Newton v Mervyn King
Michael Mansell v Kim Huybrechts
Peter Wright v Ronnie Baxter
David Pallett v Brendan Dolan
James Wade v Jarkko Komula
Jamie Caven v Mark Cox
Simon Whitlock v Andy Hamilton

Alle wedstrijden zullen weer live te volgen zijn via de stream en via dit live scorecenter. Uiteraard plaatsen we ook weer live updates in dit artikel.

Voor een indruk van de sfeer in het uitverkochte De Koningshof in Veldhoven zie onderstaande fotoalbums.

Avondsessie 19:00 uur - 23:00 uur
Gary Anderson 5-6 Brendan Dolan
Dolan opent de partij en trekt deze naar zich toe. In de tweede leg behoud ook The Flying Scotcsman zijn leg. Leg 3 is double trouble voor beiden maar via dubbel 1 is de leg toch voor Dolan. Met een 80-finish brengt Anderson de leg partij weer in balans. Ook leg 5 gaat naar degene die hem is begonnen, oftewel 3-2 voor The Historymaker. In de zesde leg is het niet anders, 3-3. Met een 105-finish via dubbel 19 komt de Ier op een 4-3 voorsprong. De eerste break in de partij valt in de achtste leg en hiermee is Brendan Dolan nog maar slechts 1 leg verwijdert van de winst. Met een 70-finish breekt de Flying Scotsman terug met als doel om er een laatste beslissende leg uit te slepen. Hier slaagt hij in en bij een stand van 5-5 begint Dolan aan de laatste leg. Anderson mist een 128-finish voor de partij op dubbel 10 en Brendan Dolan profiteert.

Daryl Gurney 1-6 James Wade
The Machine loopt uit naar een 3-0 voorsprong. Gurney mist een 153-finish in de vierde leg en Wade slaat weer toe. Met een 47-finish weet Daryl Gurney zijn naam eindelijk op het scorebord te plaatsen maar hier bleef het dan ook bij. Met ruim 101 gemiddeld en een 6-1 overwinning is de winst voor James Wade.

Peter Wright 6-3 Raymond van Barneveld
De Schot begint aan de partij. Met onder andere twee 140-ers en zijn 79 finish via tops, kan hij een break voorkomen. In leg 2 gooit Barney de maximale score en weet de leg ook naar zich toe te trekken via dubbel 10. Met zijn 56 finish is het 2-1 voor Snakebite. Barney stond met 44 te wachten. Met zijn 92 finish kan de Nederlander de stand weer in evenwicht brengen. In leg 5 krijgt van Barneveld een briljante 161 om de oren van zijn Schotse tegenstander. Wright gooit een 180 in de volgende leg maar kan niet voorkomen dat Raymond de leg naar zich toetrekt met een rake dubbel 10. Wright staat op 8 maar gooit deze niet uit. Barney kan niet profiteren waardoor Snakebite er alsnog 4-3 van kan maken via dubbel 1. Peter dendert verder en ook leg 8 is een prooi voor de kleurrijke speler. Met zijn 62 finish via dubbel 16 gooit Wright de Nederlander uit het toernooi.

Jamie Caven 6-5 Joe Cullen
De mannen met dezelfde initialen, de JC's, gaan de strijd met elkaar aan. Caven begint en behoudt zijn leg. Ook leg twee trekt hij naar zich toe met zijn 71 finish. In leg 3 is Cullen van de 0 af. Met zijn 97 finish via tops eist Caven zijn voorsprong van 2 legs weer op. Cullen komt op 170 maar gooit deze niet uit. Jamie staat met 40 te wachten, deze finish wordt bij zijn tweede poging benut. Het is 4-1 voor Caven. Beide mannen gooien 180 in leg 6, beide mannen komen op 40 te staan. Cullen weet zijn finish te benutten en de tweede leg op zijn naam te schrijven. Cullen zet zijn vechtlust voort door leg 7 te winnen. Cullen mist tops voor zijn 43 finish voor de gelijkmaker, Caven profiteert met zijn 40 finish via tops. De volgende leg gaat naar Caven, maar Cullen weet met onder andere een 140 score nog een beslissende leg te forceren. Caven komt voor de tweede keer in de partij op 170 maar mist de bull voor deze prachtige finish. Caven profiteert met zijn 40 finish via tops en voegt zich bij de laatste 16.

Wes Newton 6-4 Ronny Huybrechts
Newton mag de partij openen voor een uitverkochte zaal in Veldhoven. Met een 102-finish trekt Newton de openingsleg naar zich toe. De tweede leg opent Ronny Huybrechts spectaculair met een 180-er, gevolgd door een 139- en 150-score. De kans op een 10-darter wordt niet benut maar met een 12-darter maakt de Belg er weer 1-1 van. Ronny mist een 116-finish voor de break en Wes Newton gooit een 157-finish om zijn leg te houden. Newton krijgt in leg vier de kans om er 3-1 van te maken maar laat de mogelijkheid liggen. Met een 70-finish maakt Huybrechts er 2-2 van waarna Newton met een voorsprong zijn leg behoud via dubbel 6.

The Rebel mist een 121-finish op de bulls-eye maar in de herkansing pakt hij de leg via dubbel 8, 3-3. De drie daaropvolgende legs gaan met de darts mee en dus staat het 5-4 voor Newton en mag Huybrechts de leg niet verliezen. The Rebel weet de scores echter niet te raken om met zijn tegenstander mee te komen en zonder de Belg op een finish gooit Newton een 127-finish voor de partij, 6-4.

Andy Hamilton 6-4 Adrian Lewis
Lewis opent de partij met een break en de tweede leg weet hij te houden waardoor The Jackpot uitloopt naar een 2-0 voorsprong. Met een 99-finish pakt Hamilton de derde leg waarna in de vierde leg een 148-finish wordt gemist door The Hammer. Met een 98-finish via single 20, dubbel 19 en dubbel 20 pakt Lewis de vierde leg, 1-3. Een 100-finish via single 5, triple 19 en dubbel 19 levert Hamilton de vijfde leg op. Lewis mist een 164-finish op de bulls-eye maar pakt de vervolgens alsnog. Helaas voor Lewis bleek het zijn laatste dubbel van dit toernooi te zijn. The Hammer zet een comeback in en wint de partij na een 2-4 achterstand met 6-4.

Michael van Gerwen 6-3 Ross Smith
De jonge Nederlander vangt aan en behoudt zijn openingsleg met een 72 finish. In leg 2 gooit Smith een 180 en brengt de stand ook nog in evenwicht met zijn 32 finish. Van Gerwen maakt er 2-1 van met een mooie 102 finish. Ook leg vier is een prooi voor de Nederlander. Dit doet hij met een 74 finish. Smith komt op 170 in leg 5 maar gooit deze hoge finish niet uit. Mike verschijnt weer aan de oche en pakt zijn vierde leg met een 74 finish. De meervoudig Challenge Tour winnaar maakt er daarna 2-4 van. In leg 7 gooit van Gerwen zijn 56 finish niet uit maar Ross kan niet profiteren. Toch krijgt de Engelsman wederom de gelegenheid van de Nederlander een poging te wagen. Smith maakt hier goed gebruik van met zijn 40 finish via tops en heeft zijn derde leg op zak. Na het benutten van zijn 55 finish is van Gerwen nog 1 leg verwijderd van de derde ronde. Michael mist zijn 64 finish om een eind aan de partij te maken maar kan terugkomen en via een rake tops wandelt hij de derde ronde binnen.

Simon Whitlock 6-3 Mark Webster
Met onder andere een 180 en een rake tops wordt Whitlock gebroken. Met zijn 80 finnish via tops kan Webster zijn voorsprong verdubbelen. Whitlock stond met 170 te wachten. Via dubbel 8 kan Whitlock een 3-0 achterstand voorkomen. Webster wint de volgende leg via 1, dubbel 2. Whitlock faalt op zijn 28 finish, Webster doet hetzelfde met zijn 32 finish. Whitlock kan de leg naar zich toetrekken en zijn achterstand verkleinen naar 1 leg. Met zijn 36 finish brengt de Australiër de stand in evenwicht. Dit deed hij bij zijn derde poging via dubbel 9. In leg 7 heeft Whitlock zijn eerste voorsprong te pakken. Whitlock die eerder een mindere partij speelde, heeft het nu te pakken en wint ook leg 8 met een 85 finish op de bull. Met dubbel 8 heeft titelverdediger Whitlock de zege te pakken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws