ET 2 middag 1: Noppert klopt Ratajski, Dekker exit, West wint PDC
PDC

ET 2 middag 1: Noppert klopt Ratajski, Dekker exit, West wint

ET 2 middag 1: Noppert klopt Ratajski, Dekker exit, West wint

Zaterdagmiddag begon de eerste ronde van de tweede European Tour, ook bekend als de German Darts Grand Prix. Door een heeft de PDC moeten besluiten het speelschema voor de middagsessie aan te passen, aangezien sommige spelers hierdoor niet op tijd in München konden zijn. De loting is te vinden.

Tijdens de eerste middagsessie mochten twee Nederlanders aan de bak. Danny Noppert was met 6-3 te sterk voor de Pool Krzysztof Ratajski. Jan Dekker moest in de laatste partij van de middag met 6-2 zijn meerdere erkennen in Darren Webster. Steve West versloeg Paul Rowley met 6-2. In een hoogstaande partij klopte Steve Lennon Nathan Aspinall met 6-2. Max Hopp hield de Duitse eer in stand door Rowby-John Rodriguez met 6-4 te verslaan. De getalenteerde Luke Humphries, die doordat hij de sterkste speler op de Development Tour 2017 een tourkaart wist te bemachtigen, wist ditmaal wel te winnen op het grote podium. Iets wat hem op het WK 2018 en de eerste Euro Tour nog niet lukte. Hij was met 6-2 te sterk voor William O'Connor. Keegan Brown, de wereldkampioen jeugd van 2014, is op de weg terug na een moeizame periode en wist dan ook met 6-3 te winnen van Maik Langendorf. Ryan Meikle versloeg Scott Taylor met 6-2.

Het deelnemersveld op de European Tour bestaat uit zestien geplaatste spelers van de geldende Pro Tour Order of Merit, achttien UK Qualifiers, vier Host Nation qualifiers, acht qualifiers uit West/Zuid Europa, één speler uit Oost Europa en één speler uit de Scandinavische en Baltische Staten. De top 16 is geplaatst en mag in de tweede ronde instromen. De 32 qualifiers starten op dag één, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee. Over de European Tours, dertien in totaal, waarvan twee in Nederland (11-13 mei in Zwolle & 7-9 september in Maastricht) wordt ook een Order of Merit bijgehouden. De beste 32 spelers na de dertiende European Tour plaatsen zich voor het European Championship.

Dartfreakz.nl zal voor de tweede European Tour iedere sessie een artikel plaatsen met informatie voor mensen die het live willen volgen en zal na iedere sessie een eindverslag plaatsen. Abonnees kunnen de wedstrijden live zien op de PDC-stream. Niet-abonnees hoeven dankzij het verslag van de PDC en het PDC live scorecenter ook niets te missen.

Programma zaterdag 31 maart middagsessie vanaf 13.00
Luke Humphries 6-2 William O'Connor
Max Hopp 6-4 Rowby John Rodriguez
Danny Noppert 6-3 Krzysztof Ratajski
Steve Lennon 6-4 Nathan Aspinall
Keegan Brown 6-3 Maik Langendorf
Ryan Meikle 6-2 Scott Taylor
Steve West 6-2 Paul Rowley
Darren Webster 6-2 Jan Dekker

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws