German Darts Championship: Van Gerwen wint nipt van Cullen, World Grand Prix-winnaar Humphries whitewasht Wade PDC
PDC

German Darts Championship: Van Gerwen wint nipt van Cullen, World Grand Prix-winnaar Humphries whitewasht Wade

German Darts Championship: Van Gerwen wint nipt van Cullen, World Grand Prix-winnaar Humphries whitewasht Wade

In Hildesheim, Duitsland, werd vanmiddag de derde ronde van het German Darts Championship afgewerkt. Het thuispubliek zag landgenoten Gabriel Clemens en Ricardo Pietreczko de kwartfinale bereiken door respectievelijk Ross Smith en George Killington te verslaan. Clemens treedt vanavond in de kwartfinale aan tegen titelverdediger Michael van Gerwen, die in een elfde en beslissende leg te sterk was voor Joe Cullen. Luke Humphries, die vorige week zijn eerste grote major won, was met ruim 111 gemiddeld veel te sterk voor James Wade: 6-0.

De middagsessie werd afgetrapt door Gabriel Clemens en Ross Smith. In een wedstrijd waarin beiden veel dubbels misten, was het uiteindelijk Clemens die na een 1-3 achterstand met 6-4 aan het langste eind trok. Vervolgens zette Michael van Gerwen zijn jacht op titelprolongatie voort met een 6-5 overwinning tegen Joe Cullen. Hoogtepunt van de wedstrijd was een 170-finish van Van Gerwen in de negende leg. Ricardo Pietreczko was daarna een maatje te groot voor George Killington: 6-2. Nederlander Jules van Dongen, die onder de Amerikaanse vlag gooit, moest vervolgens het hoofd buigen tegen Stephen Bunting. Van Dongen kwam middels onder andere een knappe 122-finish terug van 4-1 tot 4-4, maar zag Bunting uiteindelijk met 6-5 doorgaan naar de kwartfinale. Martin Lukeman was tegen Damon Heta hetzelfde lot beschoren. Met Heta wachtend op dubbel 16 voor de wedstrijd, gooide Lukeman 142 uit. Echter, het was Heta die de laatste leg naar zich toe trok. De derde Duitser van de middag, Nico Kurz, slaagde er niet in zich bij landgenoten Clemens en Pietreczko te voegen in de kwartfinale: Peter Wright was in een matige partij met 6-3 te sterk. Het beste spel van de middag kwam van de hand van de kersverse World Grand Prix-winnaar Luke Humphries. Met een gemiddelde van ruim 111 stond hij zelfs geen enkele leg af tegen James Wade. Het sluitstuk van de middag bracht wederom een elfde en beslissende leg, waarin Rob Cross aan het langste eind trok tegen Michael Smith.

Uitslagen derde ronde German Darts Championship:

Gabriel Clemens 6-4 Ross Smith

Michael van Gerwen 6-5 Joe Cullen

George Killington 2-6 Ricardo Pietreczko

Stephen Bunting 6-5 Jules van Dongen

Damon Heta 6-5 Martin Lukeman

Nico Kurz 3-6 Peter Wright

Luke Humphries 6-0 James Wade

Rob Cross 6-5 Michael Smith

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws