German Darts Grand Prix: Geweldige overwinning voor Plaisier en Van Peer PDC
PDC

German Darts Grand Prix: Geweldige overwinning voor Plaisier en Van Peer

German Darts Grand Prix: Geweldige overwinning voor Plaisier en Van Peer

Vanmiddag staan de eerste wedstrijden op de German Darts Grand Prix 2022 op het programma. Er zijn weer een aantal grote namen aanwezig op het toernooi dit jaar. Ook doen er veel Nederlanders en Belgen mee. Om te beginnen komen vandaag Berry van Peer en Wesley Plaisier in actie. Van Peer neemt het op tegen Daniel Larsson en Plaisier speelt tegen Jim Williams.

De wedstrijden zijn HIER live te bekijken.

Het volledige speelschema van vandaag:
Boris Krcmar-Luke Woodhouse 6-3
Daniel Larsson-Berry van Peer 4-6
Martin Lukeman-Adam Gawlas 6-3
Wesley Plaisier-Jim Williams 6-3
Keegan Brown-Adam Hunt
Dragutin Horvat-Scott Waites
John O'Shea-Chris Dobey

Hier zijn de resultaten live te volgen:

Boris Krcmar (85.51) 6-3 Luke Woodhouse (81.85)
Woodhouse mocht beginnen aan het duel en pakte ook direct zijn eigen leg. Hierna was het de beurt aan Krcmar die drie legs op rij wist te pakken en dus op 3-1 voor kwam. Het niveau was ondertussen erg wisselend, de legs werden vaak gewonnen in 15 darts maar er waren ook uitzonderingen met 22 en 21 darts. Nadat Woodhouse terug was gekomen tot 3-3, was Krcmar weer getergd om door te pakken en won hij wederom drie legs op rij. Woodhouse kwam hier niet meer tussen en dus won Krcmar met 6-3.

Berry van Peer (95.69) 6-4 Daniel Larsson (96.15)
Van Peer begon ogenschijnlijk ontspannen aan de wedstrijd, zonder problemen van zijn eerder opspelende darteritus. Hij pakte dan ook de eerste leg die hij zelf was begonnen. In de tweede leg kreeg Van Peer vanaf 124 een pijl op een dubbel door twee keer triple veertien te gooien, helaas ging de dubbel mis. Larsson pakte zijn kans direct om hierna op 1-1 te komen. Van Peer pakte zijn eigen leg wederom door geen fouten te maken vanaf 90, en kwam hierdoor op 2-1 voor. De leg hierna een vergelijkbare finish voor de Nederlander, vanaf 89 maakte hij weer geen fout en kwam hij op 3-1 voor.

Maar de leg hierna gaf Van Peer het weg. Hij kreeg vijf pijlen op de dubbels, maar deze gingen allemaal mis, hierdoor kreeg Larsson de kans om terug te komen: 3-2. De zesde leg begon direct met een 180 van Larsson en dus leek Van Peer onder druk te komen, Larsson maakte 3-3. Ook de leg hierna was weer voor Larsson die daarmee voor het eerst op voorsprong kwam en Van Peer wist te breaken. Maar Van Peer kon direct terug breaken en gelijk maken. De daaropvolgende leg begon de Nederlander met een 180 en daarmee zette hij direct de druk op Larsson. Met Larsson op dubbel vier gooide Van Peer 72 uit om op voorsprong te komen: 5-4. In de tiende leg van de wedstrijd zette Van Peer een knal staaltje darts neer. Hij gooide via de bull 126 uit en sleepte daarmee de overwinning uit het vuur.

Martin Lukeman (88.30) 6-3 Adam Gawlas (85.42)
Lukeman begon goed aan de wedstrijd en leek geen moeilijkheden te hebben met tegenstander Gawlas. Hij pakte de eerste twee legs zonder problemen en had daarmee dus een comfortabele voorsprong. Gawlas pakte zijn eerste leg door tachtig uit te gooien en zette daarmee ook een break. Maar de Tsjech kon dit niet voortzetten en liet Lukeman weer op een ruime voorsprong komen: 4-1. Hierna kwam Lukeman niet meer in de problemen en mede dankzij een 105-finish won hij van Gawlas.

Wesley Plaisier (104.05) 6-3 Jim Williams (91.55)
Plaisier nam in de eerste leg direct afstand van Williams en pakte deze dan ook met gemak. Tot 3-2 ging alles met de darts mee en dat was dus een voordeel voor Plaisier, die daardoor op voorsprong kwam. De eerste break van de wedstrijd kwam op een belangrijk moment, dat was namelijk de 4-2 voor Plaisier. Hij speelde goed en piekte op de juiste momenten in deze wedstrijd. Op dit moment produceerde Plaisier een geweldige 12-darter in zijn eigen leg. Hij gooide 128 uit en stond daarmee op één leg van de overwinning. Vanaf 76 maakte Plaisier geen fout en dus won hij de wedstrijd van Williams met geweldige cijfers: Eén 13-darter, twee 12-darters en een gemiddelde van 104.05.

Keegan Brown (94.37) 6-2 Adam Hunt (85.79)
De eerste drie legs van de wedstrijd gingen met de darts mee en beide heren gooide een prima wedstrijd. In de vierde leg gooide Brown geweldig en mocht hij vanaf 144 zelfs aanleggen voor een 9-darter. Helaas miste hij de eerste pijl en daarmee werd er geen 9-darter gegooid, hij wist wel de leg te winnen: 3-1. Hierna domineerde Brown de wedstrijd en leek hij op weg naar een makkelijke overwinning. Hunt pakte nog één leg, maar Brown won uiteindelijk met 6-2. In de laatste leg gooide Brown 129 uit via de bull.

Scott Waites (89.65) 6-1 Dragutin Horvat (90.20)
De eerste break van de wedstrijd werd gepakt door Waites die daarmee op 3-1 voor kwam. Deze break verzilverde hij ook door een leg later een 12-darter te gooien en zo nam hij al snel afstand van Horvat. Zijn voorsprong bouwde hij uit naar 5-1. In de zevende leg gooide Waites 106 uit en pakte hij daarmee de overwinning.

Chris Dobey (84.62) 6-2 John O'Shea (81.04)
De laatste wedstrijd van de middag ging tussen Dobey en O'Shea. Ook deze wedstrijd ging lang met de darts mee. Hierdoor lag het voordeel bij Dobey die steeds op voorsprong kwam in de wedstrijd. Vanuit een 3-2 voorsprong kreeg Dobey veel kansen op de dubbel, hij kwam uiteindelijk op dubbel één terecht die hij na zes pogingen ook niet wist te raken. Echter was het ook O'Shea die de dubbel niet wist te vinden. Uiteindelijk stonden beide heren te struggelen op dubbel één, het was Dobey die de leg pakte en op 4-2 kwam en daarna ook op 5-2. O'Shea kon geen leg meer pakken en dus wist Dobey uiteindelijk vrij makkelijk te winnen met 6-2.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws