Gerwyn Price blikt vooruit op het wereldkampioenschap na eerdere WK boycot dreiging PDC
PDC

Gerwyn Price blikt vooruit op het wereldkampioenschap na eerdere WK boycot dreiging

Gerwyn Price blikt vooruit op het wereldkampioenschap na eerdere WK boycot dreiging

Vorig jaar liet Gerwyn Price na de uitschakeling in de kwartfinales van het PDC WK weten dat hij twijfelde of hij ooit nog wel op dit toernooi in actie wil komen.

Aanleiding was het publiek dat zich tegen hem keerde toen hij met gehoorbeschermers het podium op kwam.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is de wind gaan liggen. The Iceman laat weten weer uit te kijken naar het wereldkampioenschap waarbij hij er alle vertrouwen in heeft om die hoofdprijs te pakken.

Price opent met vertrouwen over zijn gevoel en vooruitzichten voor het WK: "Mijn spel is solide en ik ben optimistisch, maar recentelijk werd ik in belangrijke toernooien steeds verslagen door tegenstanders die echt piekten tegen mij. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ik die grote trofee binnenhaal. Het WK verschilt sterk van andere toernooien, met een uniek formaat en setting. Het is onbetwistbaar het hoogtepunt van het jaar voor iedereen. Spelers tillen hier hun niveau naar ongekende hoogten."

Hij vervolgt: "Hoewel hij al drie majors heeft gewonnen, weet ik zeker dat hij die direct zou inruilen voor een wereldtitel. Het is een prestigieuze eer die iedereen nastreeft en qua betekenis niet geëvenaard wordt door andere toernooien."

Tot slot: "Als je wereldkampioen wordt, wil je dat natuurlijk delen met je dierbaren. Het is een groot moment en het doet pijn dat zij niet in de zaal kunnen zijn [Red. Coronapandemie in 2021]. Ik droom dan ook van een tweede wereldtitel, die ik kan vieren in het gezelschap van mijn familie en vrienden. Dat zou echt de kers op de taart zijn."

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws