Michael Smith wint Grand Slam of Darts en heeft eindelijk zijn majortitel te pakken PDC
PDC

Michael Smith wint Grand Slam of Darts en heeft eindelijk zijn majortitel te pakken

Michael Smith wint Grand Slam of Darts en heeft eindelijk zijn majortitel te pakken

Zondagavond stond de finale van de Grand Slam of Darts op het spel. Op voorhand vroegen velen zich af of het Michael Smith na 8 verloren majorfinales eindelijk zou lukken om een major op zijn naam te schrijven. Bully Boy antwoordde deze vraag met een overduidelijke ja door Nathan Aspinall met 16-5 opzij te zetten. Hierdoor moest Aspinall na de World Grand Prix finale van 2022 voor de tweede keer genoegen nemen met zilver.

Dit was de eerste all-England finale sinds 2014 en Michael Smith is de Engelsman die voor het eerst in 7 jaar de Eric Bristow trofee mocht ontvangen.

Michael Smith ontving naast de eer en de trofee ook de hoofdprijs ter waarde van 150.000 pond, het drievoudige van halve finalisten Raymond van Barneveld en Luke Humphries, terwijl Nathan Aspinall genoegen moest nemen met 70.000 pond.

Grand Slam of Darts finale 2022
Michael Smith (96,84) 16-5 Nathan Aspinall (90,94)
Smith gooit 88 uit voor een 5-2 voorsprong. Aspinall antwoordt met een 80-finish. BullyBoy forceert een tweede break om de tweede pauze in te gaan met een 7-3 voorsprong. Smith komt op 8-4 via een 69-finish. The Asp antwoordt door 70 uit te gooien. Smith pakt de derde break van de wedstrijd via een 84-finish voor 10-5. Via finishes van 66 en 76 loopt Smith uit naar een 15-5 voorsprong. Zijn eerste pijl voor de titel valt direct in Tops voor een 16-5 zege.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws