GSoD Van Barneveld wint, Van Gerwen maakt een zeer sterke indruk PDC
PDC

GSoD Van Barneveld wint, Van Gerwen maakt een zeer sterke indruk

GSoD Van Barneveld wint, Van Gerwen maakt een zeer sterke indruk

Tijdens de zondagavond sessie kreeg Mike de Decker dart-les van Sherrock die ijzersterk met 5-0 wist te winnen van de Belg. Met de zelfde cijfers wist Van Barneveld ok zijn duel te winnen.

Ook Michael van Gerwen maakte indruk, hij won met een gemiddelde van ruim 115 en steekt in een uitstekende vorm.

Van Barneveld zal het alles beslissende duel met Gary Anderson moeten winnen, de winnaar is namelijk door naar de knock-out fase van de Grand Slam of Darts.

Het is een avond van de records, Fallon Sherrock wist met 101.55 het hoogste gemiddelde voor een dame over te nemen van Ashton en Van Gerwen nam het hoogste gemiddelde tijdens de Grand Slam of Darts over van Dimitri van den Bergh.

De wedstrijden van zondagavond:
Luke Humphries (87.85) 5-3 Matt Campbell (87.14) (F)
Humphries liet niet de vorm zien die hij gisteren haalde. De eerste zeven legs gingen dan ook met de darts mee, in leg zevende leg gooit Humpries 120 uit voor zijn eigen leg. Een leg later de achtste leg noteert hij de eerste break die ook meteen voor de winst zorgt.

Raymond van Barneveld (93.94) 5-0 Joe Davis (73.04) (H)
Van Barneveld heeft zichzelf een groot plezier gedaan door geen leg af te staan. Met 5-0 wist de Hagenaar zijn tweede poulewedstrijd te winnen. Het duel tegen Gary Anderson is bepalend of de Nederlander door kan naar de knock-outfase. In de vierde leg van de wedstrijd gooide de Nederlander 121 uit wat de hoogste finish van de wedstrijd was.

John Henderson (91.59) 5-2 Lisa Ashton (89.05) (G)
Henderson komt 3-0 voor als Ashton 94 uitgooit op de bull. Hendo maakt vervolgens 4-1 waarna de Engelse nog een leg weet te pakken maar tekort komt tegen de Schot die met 5-2 de winst pakt.

Mike De Decker (75.83) 0-5 Fallon Sherrock (101.55) (E)
Sherrock begint ijzersterk met twee maximale 180-scores waarna ze ook nog de zevende triple raakt maar de triple 19 mist, de Engelse weet er een 11-darter van te maken voor de eerste leg. Sherrock weet de break te verzilveren door haar eigen leg te houden. De 27-jarige Queen of the Palace lijkt niet te kunnen missen en gooit een zeer sterke wedstrijd waarbij ze de Belg met een whitewash gedesillusioneerd achterlaat. Met vier 180-scores en een finish percentage van 55.6% was de Engelse niet te stoppen.

Jose de Sousa (92.34) 5-4 Mensur Suljovic (91.57) (F)
Beide mannen beginnen met een break, de Sousa weet vervolgens 3-1 voor te komen maar de Oostenrijker weet weer gelijk te komen in leg acht. De Sousa weet in leg negen voor de winst opnieuw de leg van Suljovic af te pakken met een 76-finish voor de overwinning. De Oostenrijker gooide nog wel twee 100+ finishes een 106- en 101-finish.

Gary Anderson (94.49) 2-5 Michael Smith (98.5) (H)
De leerling wint van de meester, voormalig pupil van Anderson wist de Schot te verslaan. Smith maakt een stabiele indruk. Raymond van Barneveld moet nog tegen Anderson, de winnaar zal in poule H doorgaan naar de knock-outfase.

Peter Wright (91.62) 4-5 Gabriel Clemens (98.29) (E)
De eerste vier legs zijn breaks, het is Wright die als eerste zijn leg weet te behouden en 2-3 voor weet te komen. Vervolgens vallen er geen breaks meer en mag de kleurrijke Wright beginnen aan de negende leg die de Duitser naar zich toe weet te trekken nadat de Schot het niet af maakt.

Michael van Gerwen (115.19) 5-2 Joe Cullen (98.33) (G)
Van Gerwen begint sterk aan het duel met een 138-finish voor leg één, de tweede leg gaat uit in 11-darts waarna de Brabander ook 3-0 weet te maken. In de vierde leg weet Cullen de tornado te stoppen met een sterke leg maakt hij 3-1. De vijfde leg gaat in 10 pijlen naar de Nederlander waarna Cullen nog 4-2 maakt en Van Gerwen het met ruim 115 gemiddeld afmaakt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws