Jeffrey de Graaf, van Noord-Holland tot Zweden, maakt indruk op PDC World Darts Championship PDC
PDC

De Noord-Hollander, nu gevestigd in Zweden, Jeffrey de Graaf, heeft triomfantelijk de eerste ronde van het PDC World Darts Championship afgesloten. De Graaf overwon de 40-jarige Engelsman Ritchie Edhouse in een opmerkelijke wedstrijd.

"Madhouse", zoals Edhouse liefkozend wordt genoemd, nam een vroege voorsprong van 2-0 in sets. Beide sets reikten tot vijf legs, waarbij de Engelsman consequent de cruciale leg wist te veroveren. Het was een bloedstollend spannende strijd, gezien het feit dat vier van de vijf sets de volle vijf legs besloegen. Sets drie, vier en vijf draaiden echter uit in het voordeel van Jeffrey de Graaf, die uiteindelijk zegevierde. In de tweede set miste de Noord-Hollander zeven cruciale pijlen om de set binnen te halen, waarna de Londenaar uitpakte met een 110-finish om op 2-0 in sets te komen.

In de derde set kreeg de Engelsman zelfs een matchdart op tops, maar Edhouse miste en de Graaf greep de kans om de achterstand te verkleinen naar 2-1 in sets. In de derde set kreeg de Graaf de kans om te beginnen aan de vijfde leg, die hij in slechts 11 pijlen pakte, waardoor een beslissende vijfde set onvermijdelijk werd. In die laatste set was De Graaf oppermachtig en wist hij dubbel 16 te raken om zijn derde set op rij te winnen. Set vijf eindigde met een overtuigende 1-3 overwinning voor de Nederlander, die nu onder de vlag van Zweden uitkomt.