Jun Matsuda pakt titel op PDC Asian Tour 5, Goto runner-up, Asada halve finale PDC
PDC

Jun Matsuda pakt titel op PDC Asian Tour 5, Goto runner-up, Asada halve finale

Jun Matsuda pakt titel op PDC Asian Tour 5, Goto runner-up, Asada halve finale

Dit weekend staan in het Zuid-Koreaanse Seoul wederom drie PDC Asian Tours op het programma. Van de PDC Asian Tour zal ook een bijgehouden worden, die gebruikt wordt als selectiecriterium voor de PDC World Cup voor de meeste Aziatische landen (voor Bahrein en India is het nog onzeker hoe deze spelers geselecteerd worden, voor China wordt de Chinese Premier League gebruikt, red.) en ook voor deelname aan het PDC WK. Lourence Ilagan, die het weekend inging als absolute koploper op de PDC Asian Tour Order of Merit, is een van de afwezigen dit weekend. Ook de Japanner Motomu Sakai en Alexis Toylo uit de Filipijnen, die voor dit weekend respectievelijk vierde en zesde zijn op de , zijn niet van de partij in Seoul.

Nadat Lok Yin Lee PDC Asian Tour 4 uit Hong Kong won, werd de vijfde PDC Asian Tour gedomineerd door Japan. Jun Matsuda pakte de titel na een overwinning op landgenoot Tomoya Goto in de finale en mede-Japanners Joji Kanjuma en Shingo Enomata in de twee rondes daarvoor. Man Lok Leung, de winnaar van PDC Asian Tour 1 uit Hong Kong, was de enige niet-Japanner in de kwartfinale. Bij de laatste 16 was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van de tot dan toe dit weekend ongeslagen Lok Yin Lee, nadat ook Yong Gaweenuntavong eraan moest geloven.

PDC Asian Tour 5
Laatste 16
Man Lok Leung - Mitsuhiko Tatsunami 4-1
Tomoya Goto - Masatsugu Irabu 4-0
Seigo Asada - Attapol Eupakaree 4-3
Keita Ono - Tatsuki Uryu 4-2
Joji Kanuma - Paul Lim 4-3
Mikuru Suzuki - Toru Suzuki 4-3
Jun Matsuda - Lok Yin Lee 4-3
Shingo Enomata - Matt Kim 4-2

Kwartfinale
Tomoya Goto - Man Lok Leung 4-0
Seigo Asada - Keita Ono 4-1
Joji Kanuma - Mikuru Suzuki 4-1
Jun Matsuda - Shingo Enomata 4-3

Halve finale
Tomoya Goto - Seigo Asada 5-2
Jun Matsuda - Joji Kanuma 5-1

Finale
Jun Matsuda - Tomoya Goto 5-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws