Komend weekend: Belgian Darts Open PDC
PDC

Komend weekend: Belgian Darts Open

Komend weekend: Belgian Darts Open

Na het Dutch Darts Championship van afgelopen weekend in Leeuwarden begint vrijdag alweer de zevende European Tour van het jaar: het Belgian Darts Open. In de Oktoberhallen in Wieze strijden komend weekend weer 48 topdarters van de PDC om de titel en de hoofdprijs van ongeveer 35.000 euro. De regerend kampioen van het Belgian Darts Open is Dave Chisnall, die afgelopen weekend ook de beste was in Leeuwarden.

Donderdag wordt in Wieze het kwalificatietoernooi voor Belgische spelers gehouden. De twee beste darters van de dag plaatsen zich voor het hoofdtoernooi. Het Belgian Darts Open begint komende vrijdag met de partijen in de eerste ronde. Op zaterdag stromen de zestien geplaatste spelers in de tweede ronde in. De finale van het toernooi wordt op zondagavond gespeeld.

Tweede editie

Het is de tweede keer dat de PDC Europe een European Tour in België organiseert. Vorig jaar september was op dezelfde locatie in Wieze de eerste editie, met Chisnall als grote winnaar. De Engelsman versloeg Andrew Gilding met 8-6 in de finale, gooide tegen Danny Noppert in de halve finale (en in de eerste leg) een negendarter en had met 170 ook nog eens de hoogste finish van het toernooi.

De beste Belgische speler was vorig jaar Kim Huybrechts. Hij won in de eerste ronde van Steve West (6-4) en versloeg daarna met dezelfde cijfers Michael van Gerwen. In de derde ronde was tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis met 6-1 te sterk. Mike de Decker en Dimitri van den Bergh sneuvelden allebei in de tweede ronde in Wieze.

Deelnemers

Dit jaar zijn Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh in ieder geval verzekerd van deelname aan deze European Tour. De Belgische fans kunnen in totaal vier landgenoten gaan aanmoedigen, want naast Huybrechts en Van den Bergh spelen ook de twee winnaars van de Host Nation Qualifier mee in Wieze.

Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert zijn rechtstreeks geplaatst voor het Belgian Darts Open en stromen in de tweede ronde in. Richard Veenstra, Jermaine Wattimena, Damian Mol, Raymond van Barneveld en Martijn Kleermaker hebben zich geplaatst via het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders.

Het belooft komend weekend druk te worden in de Oktoberhallen. Eind vorig jaar waren er al meer dan 16.000 kaarten verkocht en de verwachting is dat er komend weekend flink wat toeschouwers aanwezig zijn. Het Belgian Darts Open is live te volgen bij Viaplay, en op de Belgische zender VTM2.

  Jelti

  Plaats reactie

  666

  0 reacties

  Laad meer reacties

  Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

  Bekijk alle reacties

  Meer nieuws