Peter Wright wint zijn eerste Ladbrokes Players Championship Finals titel PDC
PDC

Peter Wright wint zijn eerste Ladbrokes Players Championship Finals titel

Peter Wright wint zijn eerste Ladbrokes Players Championship Finals titel

Tijdens de middagsessie verloren we Vincent van der Voort en de Players Championship Finals kampioen Michael van Gerwen. De finale van de Ladbrokes Players Championship Finals ging tussen Ryan Searle en Peter Wright, beide speelden nog nooit eerder een Ladbrokes Players Championship Finals finale.

Ryan Searle komt door zijn prestatie in Minehead de top 16 binnen van de PDC en is de runner-up. Snakebite Peter Wright wist voor de eerste keer de Ladbrokes Players Championship Finals te winnen, Wright speelden 12 keer eerder dit toernooi maar wist de finale nimmer te halen.

Halve finales
Brendan Dolan (95.94) 6-11 Ryan Searle (91.98)
De eerste halve finale in Minehead is volledig in evenwicht, de eerste tien legs gaan allemaal met de darts mee zonder spectaculaire 100+ finishes. Wel wist the History maker bijna een perfecte leg te gooien in de zesde leg waar hij na twee 180-scores de 141-finish miste op dubbel 12. In de derde sessie weet Searle wel de langverwachte break te plaatsen, hij weet zelfs Dolan twee keer te breaken. De laatste break met een 120-finish. Heavy Metal miste een hand vol pijlen om op matchpoint te komen waardoor Dolan terug weet te breaken. Dolan mist de bull om zijn break te verzilveren waarna Searle wel op matchpoint komt. De 34-jarige Engelsman mist vervolgens 170 op de bull om ultiem zijn eerste major halve finale te winnen. Omdat Dolan geen triple vind kan Searle het afmaken en zich plaatsen voor de finale.

Peter Wright (94.97) 11-6 Jonny Clayton (94.33)
Na twee 12-darters is het Clayton die met een 100 finish 2-1 maakt. Als Wright ook nog een 156-finish gooit om 5-1 voor te komen . De Schot steekt in een super vorm, als hij ook 7-1 voor weet te komen is de race gereden. Clayton heeft een minderde fase na een aantal super maanden. De negende en de 12de leg gaan nog naar de Welshman waarmee het 9-3 wordt. Snakebite komt op matchpoint waarna Clayton toch nog weet te breaken en deze met een mooie 126 finish op dubbel zes de pauze in gaan. (10-5) Na de pauze maakt Clayton 10-6 nadat Wright vijf 'matchdarts' mist. In leg 17 maakt de kleurrijke Wright het voor een plek in de finale.

Finale
Ryan Searle (92.1) 10-11 Peter Wright (95.49)
Het is nog niet de droom finale, beide mannen weten in de eerste tien legs geen break te forceren en zijn beide niet super sterk op de finish. Zo zagen we nog geen 100+ finish tijdens de eerste tien legs waarin Wright wel al zes maximale scores gooide terwijl Searle er nog maar één wist te landen. Na tien legs zonder break volgen er twee breaks op rij echter zonder gevolgen gezien beide de break niet wisten te verzilveren. In leg dertien weet Wright 141 uit te gooien voor de break die hij wederom niet kan verzilveren omdat Searle 96 uitgoot voor 7-8. In leg achtien laat Searle 96 liggen, hij krijgt er zelfs nog een herkansing op maar ook die gaat mis waardoor Wright 8-10 voor komt en zelf aan de negentiende leg mag beginnen. Wright gooit 129 dood voor de wedstrijd waardoor Heavy Metal op 103 weet te komen en 103-finisht voor de re-break 9-10. Searle overleefd vanaf 132 de derde matchdart en gooit dubbel zeven uit voor 10-10 waardoor Wright mag beginnen aan de alles beslissende leg. Ryan Searle laat 24 over met Wright op 62 die Peter Wright uitgooit voor zijn eerste Players Championship Finals titel.

PDC Unicorn World Youth Championship Finale
Nathan Rafferty 4-6 Ted Evetts
De 24-jarige Super Ted Evetts is jeugd wereldkampioen geworden. De Engelsman stond 3-1 achter maar wist de om te buigen naar een 4-6 overwinning nadat de runner-up Nathan Rafferty nog honderd uitgooide voor 4-5. Super Ted wist ook al 14 development Tour titels te pakken, waarmee Evetts een zeer talentvolle speler is om bij de senioren carrière te gaan maken.

De jonge Brit mag 10000 pond bijschrijven op zijn rekening. Het PDC WK ticket gaat in de bak voor het kwalificatietoernooi voor tourkaart houders wat maandag gehouden wordt omdat Ted Evetts al voor het WK geplaatst was via de pro-tour. Zowel Rafferty als Evetts mogen ook meedoen aan de Grand Slam of Darts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws