Michael Smith ""Ik denk niet dat Van Barneveld gaat stoppen, in 2020 speelt hij nog" PDC
PDC

Michael Smith ""Ik denk niet dat Van Barneveld gaat stoppen, in 2020 speelt hij nog"

Michael Smith ""Ik denk niet dat Van Barneveld gaat stoppen, in 2020 speelt hij nog"

Raymond van Barneveld is volgens eigen zeggen bezig aan zijn afscheidstour. De vijfvoudig wereldkampioen zal, zoals aangekondigd, aan het einde van seizoen 2019/2020 de handdoek in de ring gooien en stoppen als professioneel darter.

Na een harde nederlaag in Rotterdam tegen landgenoot Michael van Gerwen en degradatie uit de Premier League 2019, gaf Van Barneveld aan er direct mee te stoppen. Een dag later kwam hij echter op zijn abrupte besluit terug, The Man besloot het seizoen toch af te maken.

PDC collega Michael Smith neemt de aankondiging van Van Barneveld met een korreltje zout en denkt dat de Nederlander in 2020 nog actief zal zijn. "Ik denk niet dat hij gaat stoppen zegt Smith tegenover Metro. Hij zegt dat wel maar ik denk niet dat het zal gebeuren. Raymond is een succesvolle zakenman".

"Ik denk dat Van Barneveld het volgend seizoen nog speelt vervolgt Bully Boy. Hij heeft het slim aangepakt want op basis van de ranking zou hij nooit in de Premier League spelen, dus hij heeft zijn geld nu verdiend. Barney zal weer plezier in het darten krijgen en op zijn beslissing terugkomen. De UK Open en de Premier League kunnen zijn laatste tv toernooien geweest zijn, omdat hij niet voor andere toernooien is gekwalificeerd. Hij zal alles op alles moeten zetten".

Diverse theorieën doen de ronde omtrent Van Barneveld´s laatste jaar als professioneel darter. Zo denkt Daryl Gurney dat Barney automatisch een ticket zal ontvangen voor de World Cup of Darts en de ranking criteria niet gehanteerd zal worden. Maar Smith denkt dat de PDC niet zo ver zal gaan en geen poging zal doen om Van Barneveld een plezierig afscheidsjaar te geven.

"Ze kunnen hem niet automatisch in de World Cup laten spelen. PDC Europe plaatste een afbeelding over de World Cup, met daarop Max Hopp en Martin Schindler als vertegenwoordigers voor Duitsland en Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld voor Nederland. Maar de PDC heeft ze verzocht de afbeelding te verwijderen".

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws