Michael Smith is de nieuwe Interwetten German Darts Grand Prix kampioen PDC
PDC

Michael Smith is de nieuwe Interwetten German Darts Grand Prix kampioen

Michael Smith is de nieuwe Interwetten German Darts Grand Prix kampioen

De Interwetten German Darts Grand Prix krijgt een nieuwe winnaar, in de kwartfinale was Joe Cullen een maatje te groot voor de verdedigend kampioen Luke Humphries. De nieuwe winnaar in München Michael Smith die £30,000 Britse ponden mag bijschrijven. Bully boy was een maatje te groot voor Aspinall die zijn eerste Euro-tour finale speelde.

Klik hier om het artikel van de kwartfinales te lezen.

De eerste halve finale ging tussen de wereldkampioen en nummer één van de wereld Michael Smith en Damon Heta. De wedstrijd ging gelijk op tot de zevende leg die de Aussie wist te winnen. Het lukte Bully Boy direct terug te breaken waarmee de stand weer gelijk was. In leg elf wordt Smith opnieuw gebroken en ook dit maal wist Smith direct terug te breaken met een 12-darts 116-finish waardoor er een beslissende dertiende leg gespeeld moest worden die Smith mocht beginnen. De 35-jarige The Heat mist vervolgens één matchdart op tops waarna Bully Boy 58 uitgooit voor een plek in de finale.

In het begin van de tweede halve finale wist The Asp de openingsleg van Cullen af te pakken. Het duurde tot de vierde leg voordat Cullen de break ongedaan kon maken. De legs gaan vervolgens met de darts mee tot de zevende leg waar Aspinall wederom de leg van Cullen afpakt. Dit maal lukt het Cullen niet meer om de break terug te pakken waardoor Nathan Asinall voor het eerst in zijn carrière een Euro-tour finale gaat spelen tegen Michael Smith.

In de finale kwam The Asp met ondermeer een 12-darter 3-0 achter tegen de nummer één van de wereld. Aspinall weet in de vierde leg te breaken en met een 108-finish de break te verzilveren om 3-2 terug te komen. Met een sterke 11- en 13-darter weet Smith weer zijn voorsprong te vergroten naar 5-2. The Asp weet nog te breaken maar Smith gooit de deur dicht met een magnifieke 130-finish in 12 pijlen. De Euro-tour finale debutant lukt het om in leg tien weer te breaken en deze keer weet hij deze wel te verzilveren en 6-5 te maken. Bully boy geeft zijn leg niet af en breakt nog een keer in 13 pijlen om de winst te pakken.

Kwartfinale (Maandagavond)
Michael Smith (94.17) 6-4 Keane Barry (99.21)
Danny Noppert (93.98) 3-6 Damon Heta (96.16)
Nathan Aspinall (93.58) 6-4 (91.51) Andrew Gilding
Joe Cullen (92.34) 6-3 (95.54) Luke Humphries

Halve finale
Michael Smith (94.36) 7-6 Damon Heta (98.05)
Nathan Aspinall (92.39) 7-5 Joe Cullen (93.23)

Finale
Michael Smith (102.88) 8-5 Nathan Aspinall (94.63)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws