Nederlandse Noor Cor Dekker maakt debuut op Euro Tour, dubbelslag Nilsson PDC
PDC

Nederlandse Noor Cor Dekker maakt debuut op Euro Tour, dubbelslag Nilsson

Nederlandse Noor Cor Dekker maakt debuut op Euro Tour, dubbelslag Nilsson

Afgelopen weekend werden na de kwalificatietoernooien voor Euro Tour 8 en 9 voor spelers uit Scandinavië en de Baltische staten, , ook het kwalificatietoernooi voor Euro Tour 10 gespeeld. Ondanks dat dit laatste kwalificatietoernooi voor het Austrian Darts Open was kreeg ook dit toernooi een Nederlands tintje. Op deze kwalificatietoernooien zijn Madars Razma, Darius Labanauskas en Marko Kantele niet speelgerechtigd, omdat zij net zoals de Nederlanders en Belgen met een tourkaart enkel kwalificatie af kunnen dwingen voor de Euro Tour via de Europese kwalificatietoernooien voor tourkaarthouders die voor de Pro Tour weekenden gepland zijn.

De Nederlandse Noor Cor Dekker, die Noorwegen ook al vertegenwoordigd heeft op de WDF Europe Cup in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee in 2017 en ook op de PDC World Cup, wist immers dit kwalificatietoernooi te winnen. Op weg naar kwalificatie won de Noor met een Nederlandse identiteit en verleden van onder andere de Deen Per Laursen, de Zweed Oskar Lukasiak en Mindaugas Barauskas uit Litouwen.

Ook werd het kwalificatietoernooi voor het Danish Darts Open gehouden. Voor dit toernooi zullen er vijf spelers van de PDC Nordic & Baltic aanwezig zijn, aangezien het toernooi in Denemarken plaatsvindt. De eerste twee deelnemers kwamen uit bovengenoemd kwalificatietoernooi en betreft de Zweed Dennis Nilsson en de Fin Teuvo Haverinen. Op 13 juni is er nog een kwalificatietoernooi voor Denen, waar tevens twee plekken te bemachtigen zijn. De laatste plek zal gaan naar de speler van de PDC Nordic & Baltic die het hoogst staat op de PDC Order of Merit. Vooralsnog is dat Madars Razma die met 5.500 pond op plek 94 staat, Darius Labanauskas volgt met 3.000 pond terwijl Marko Kantele op 500 pond staat.

PDC Nordic & Baltic kwalificatietoernooi voor Austrian Darts Open
Kwartfinale
Roland Lenngren - Niels Jorgen Hansen 6-2
Mindaugas Barauskas - Daniel Larsson 6-5
Cor Dekker - Per Laursen 6-1
Oskar Lukasiak - Kim Viljanen 6-3

Halve finale
Mindaugas Barauskas - Roland Lenngren 6-4
Cor Dekker - Oskar Lukasiak 6-4

Finale
Cor Dekker - Mindaugas Barauskas 6-4

PDC Nordic & Baltic kwalificatietoernooi voor Danish Darts Open
Kwartfinale
Ulf Ceder - Pauli Finnila 6-1
Dennis Nilsson - Matthias Fridriksson 6-3
Teuvo Haverinen - Mindaugas Barauskas 6-4
Andreas Harrysson - Goran Eriksson 6-5

Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Dennis Nilsson - Ulf Ceder 6-4
Teuvo Haverinen - Andreas Harrysson 6-5

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws