Nieuwe PDC-regels Summer Series maakt claimen van leg mogelijk PDC
PDC

Nieuwe PDC-regels Summer Series maakt claimen van leg mogelijk

Nieuwe PDC-regels Summer Series maakt claimen van leg mogelijk

De Summer Series van de PDC zullen van 8 tot en met 12 juli worden gespeeld en om dit mogelijk te maken heeft de PDC een aantal opvallende regels opgesteld.

Zo wordt het aantal mensen zoveel mogelijk beperkt waardoor de spelers zelf ook als scheidsrechter zullen moeten functioneren. De verliezer van een partij dient namelijk de volgende wedstrijd op zijn bord te schrijven.

Een uitzondering geldt voor de 2 banen die worden uitgezonden door de PDC, deze zullen wel worden voorzien van een officiële scheidsrechter.

Andere opvallende regels die zijn opgesteld zijn van kracht op iemand die zich niet aan de social distancing houdt. Bij het negeren van deze regel kan de tegenstander een leg claimen. Mocht een speler zich aanhoudend niet aan de social distancing houden, wordt hij gediskwalificeerd en verliest hij het duel.

Daarnaast is er nog de regel dat iedereen zich dient te laten testen bij binnenkomst op locatie en vervolgens 5 dagen niet het complex mag verlaten.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws