Rob Cross wint zijn tweede world-tour de NZ Darts Masters PDC
PDC

Rob Cross wint zijn tweede world-tour de NZ Darts Masters

Rob Cross wint zijn tweede world-tour de NZ Darts Masters

In een zenuwslopende finale heeft Rob Cross zich gekroond tot de kampioen van de Nieuw-Zeelandse Darts Masters in Hamilton. Na zijn recente overwinning op de World Matchplay leek Nathan Aspinall op weg naar een opeenvolgende titel, maar het was Cross die de show stal en met een 8-7 overwinning de trofee in de wacht sleepte.

Voor Cross is dit alweer zijn tweede World Series of Darts-titel, een bewijs van zijn klasse en vastberadenheid. De finale beloofde vuurwerk en beide spelers gaven de fans waar voor hun geld. Het was echter Cross die met een indrukwekkende comeback de harten van het publiek veroverde.

Met een 5-2 achterstand leek de overwinning ver weg voor Cross, maar hij toonde veerkracht en vocht zich stap voor stap terug in de wedstrijd. Met vastberadenheid en focus wist hij zijn eerste World Series of Darts-titel sinds 2018 binnen te halen, een beloning voor zijn harde werk en toewijding aan de sport.

Hoewel Cross het in de vroege fasen van de wedstrijd moeilijk had met de buitenste ring, herstelde hij zich op bewonderenswaardige wijze. Met een gemiddelde van 98 en maar liefst vijf 180-scores, bewees hij dat hij op de cruciale momenten kon presteren en de druk aankon.

Na de wedstrijd sprak Cross over zijn overwinning en gaf hij toe dat het niet gemakkelijk was geweest. "Ik wist dat ik alles moest geven en me moest focussen op elke pijl," zei Cross. "Ik geloofde in mezelf en dat heeft me door de moeilijke momenten heen geholpen."

Met de Nieuw-Zeelandse Darts Masters op zak kijkt Cross nu uit naar de laatste stop van de World Series in Australië. Ondanks dat het toernooi dit jaar is ingekort, zal Cross er alles aan doen om zijn topvorm vast te houden en opnieuw de titel te veroveren.

Voor Nathan Aspinall was het een bitterzoete nederlaag. Hoewel hij de finale niet wist te winnen, toonde hij opnieuw aan dat hij een van de beste darters van dit moment is. Met zijn vastberadenheid en talent zal het niet lang duren voordat Aspinall opnieuw op het hoogste podium staat.

Het darts-circus verplaatst zich nu naar Australië voor de laatste etappe van de World Series. Met Rob Cross in topvorm en Nathan Aspinall vastberaden om terug te slaan, belooft het een spektakel te worden. Darts-fans over de hele wereld kunnen niet wachten om te zien welke verrassingen en hoogtepunten de volgende ronde zal brengen.

2023 NZ Darts Masters
Zaterdag 5 augustus
Kwartfinales
Gerwyn Price (105,64) 6-1 Danny Noppert (91,19)
Rob Cross (95,03) 6-5 Jonny Tata (91,14)
Michael Smith (90,07) 6-5 Damon Heta (87,18)
Haupai Puha (77.84) 1-6 Nathan Aspinall (87.18)

Halve finale
Gerwyn Price (99.86) 3-7 Rob Cross (99.35)
Michael Smith (107.45) 3-7 Nathan Aspinall (110.22)

Finale
Rob Cross (98.04) 8-7 Nathan Aspinall (98.88)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws