PDC European Tour 2019: alle informatie op een rij PDC
PDC

PDC European Tour 2019: alle informatie op een rij

PDC European Tour 2019: alle informatie op een rij

Aankomend weekend begint de European Tour 2019. Dit leek ons een geschikt moment om alle informatie over de European Tour op een rijtje te zetten. De European Tour is opgezet om spelers uit Europa meer kansen te geven ervaring op te doen in het PDC-circuit. Door de jaren heen zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd.

Iedere European Tour kent 48 deelnemers. Hiervan zijn er 16 geseed door hun plek op de Pro Tour Order of Merit, de ranglijst over de Players Championship en European Tour toernooien in de laatste 12 maanden. Zij stromen op de zaterdag in bij de laatste 32, maar moeten wel hun eerste partij winnen om het gewonnen prijzengeld ook mee te laten tellen op de verschillende Order of Merits.

Dit aantal wordt aangevuld met 32 qualifiers, die op vrijdag in de eerste ronde beginnen. Hiervan komen er 18 voort uit de UK Qualifiers, waar de tourkaarthouders en top 32 van de Challenge Tour uit Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Gibraltar in actie kunnen komen. Voor de Nederlanders en andere spelers van het Europese vasteland en de andere continenten is er voor tourkaarthouders een European Qualifier waar dus alle tourkaarthouders in spelen van het Europese vasteland. Hieruit komen 6 deelnemers.

Daarnaast is er voor ieder toernooi nog een European Qualifier voor PDPA Associate Members, oftewel de spelers die op de laatste editie van Q-School gegooid hebben maar geen tourkaart hebben bemachtigd. De beste twee van dit kwalificatietoernooi verdienen ook een startbewijs. Verder zijn er nog kwalificatietoernooien voor Oost-Europeanen zonder tourkaart enerzijds en spelers uit Scandinavië en de Baltische staten zonder tourkaart anderzijds, waarbij op beide kwalificatietoernooien de winnaar een plek op de betreffende European Tour verdient.

De laatste vier plekken worden verdeeld via de Host Nation Qualifier, waaraan spelers uit het gastland zonder tourkaart, veelal Duitsland maar ook eenmaal Nederland, mogen deelnemen.

Er zijn in totaal 13 toernooien. Op vrijdag wordt begonnen met de eerste ronde. Zaterdag wordt de laatste 32 gespeeld. Op zondagmiddag strijden de spelers voor een plek in de kwartfinale, waarna de kwartfinale, halve finale en finale op zondagavond afgewerkt worden. Van deze 13 toernooien is er 1 in Nederland, namelijk de Dutch Darts Masters van 24 tot en met 26 mei in de IJsselhallen te Zwolle.

Na deze 13 toernooien plaatsen de 32 spelers die het hoogst staan op de PDC European Tour Order of Merit zich voor het European Championship.

Data European Tour (inclusief European Championship, exclusief de verschillende kwalificatietoernooien)
22-24 maart: European Darts Open (ET1) in Leverkusen
29-31 maart: German Darts Championship (ET2) in Hildesheim
20-22 april: German Darts Grand Prix (ET3) in München
26-28 april: German Darts Open (ET4) in Saarbrucken
3-5 mei: Austrian Darts Open (ET5) in Premstätten
10-12 mei: European Darts Grand Prix (ET6) in Sindelfingen
24-26 mei: Dutch Darts Masters (ET7) in Zwolle
14-16 juni: Danish Darts Open (ET8) in Kopenhagen
28-30 juni: Czech Darts Open (ET9) in Praag
30 augustus-1 september: Austrian Darts Championship (ET10) in Wenen
6-8 september: European Darts Matchplay (ET11) in Mannheim
13-15 september: International Darts Open (ET12) in Riesa
27-29 september: Gibraltar Darts Trophy (ET13) in Gibraltar
24-27 oktober: European Championship in Gottingen

Prijzengeld verdeling
Winnaar: 25.000 pond
Runner-up: 10.000 pond
Halve finalist: 6.500 pond
Kwartfinalist: 5.000 pond
Laatste 16: 3.000 pond
Laatste 32: 2.000 pond
Eerste ronde: 1.000 pond
Totaal: 140.000 pond

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws