PDC-voorzitter Barry Hearn over nieuw idee 'format Premier League' PDC
PDC

PDC-voorzitter Barry Hearn over nieuw idee 'format Premier League'

PDC-voorzitter Barry Hearn over nieuw idee 'format Premier League'

Omdat Gary Anderson door fysieke problemen niet kon deelnemen aan de Premier League van 2019 moest de PDC 'last minute' met een oplossing komen. Er werden negen 'contenders' gekozen, per speelweek mocht een 'contender' aantreden. In Ahoy zagen we Jeffrey de Zwaan een puike wedstrijd gooien maar helaas wel verliezen, de Zwaan was naast Dimitri van den Bergh die ook In Ahoy zijn skills mocht laten zien een van de 'contenders'.

Hearn meldde een enorme toename in kijkcijfers van de Premier League het afgelopen seizoen, wat mogelijk te danken was aan de nieuwe opzet Het is niet te bewijzen maar de 'contenders' hebben absoluut voor memorabele momenten gezorgd. 'We moeten constant verbeteren en we kunnen niet lui worden. We weten dat we de Premier League naar een hoger level getild hebben, het is fenomenaal geweest. 'Maar we kunnen niet achterover leunen, we moeten grenzen blijven verleggen, we moeten innoveren, risico's nemen en dat zullen we doen om onze doelstellingen te halen' aldus Barry Hearn.

PDC-voorzitter Barry Hearn was dan ook erg blij met de manier waarop de competitie van Premier League dit jaar is ingevuld na het wegvallen van The Flying Scotsman. Hearn overweegt om het volgend seizoen uit te breiden. Hearn is ervan overtuigd dat we in 2020 opnieuw 'contenders' zullen zien.

Een van de ideeën is om de 'contenders' in de eerste helft van de Premier League 2020 te mengen in het veld zoals we ook in 2019 hebben gedaan en vervolgens deze 'contenders' in het tweede deel van de Premier League tegen elkaar te laten spelen. De 'beste contender' ontvangt vervolgens een ticket voor de Premier League 2021.

'Het format van de Premier League zal op de agenda staan ​​van de volgende PDC-bestuursvergadering en ik ben er vrij zeker van dat het opnieuw unaniem zal worden aanvaard dat we ook in het nieuwe seizoen 'contenders' zullen toevoegen aan het deelnemersveld." Aldus een overtuigde Hearn.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws