PDC WK Dag 2: Van Dongen gesneuveld en gemiste dubbels worden Menzies fataal PDC
PDC

PDC WK Dag 2: Van Dongen gesneuveld en gemiste dubbels worden Menzies fataal

PDC WK Dag 2: Van Dongen gesneuveld en gemiste dubbels worden Menzies fataal

Dag twee van het 2024 PaddyPower World Darts Championship staat op het punt van beginnen. Na een spectaculaire eerste dag, waarin titelverdediger Michael Smith nipt wist te winnen van Kevin Doets, zullen er op deze zaterdag 16 december twee sessies gespeelt worden. In dit artikel alles over de middagsessie.

De eerste partij van dag twee gaat tussen de Engelsman Lee Evans en Filipijn Sandro Eric Sosing. Daarna zien we Connor Scutt in actie tegen de Pool Krysztof Ratajski. Als derde zal de Amerikaanse Nederlander Jules van Dongen het WK podium betreden tegen Darren Penhall. De laatste partij van de sessie is een tweede ronde wedstrijd tussen de geplaatste Dave Chisnall en Cameron Menzies, die op vrijdagavond zijn eerste ronde partij al wist te winnen. De partijen zijn weer live volgen bij Viaplay of bij pdc.tv.

Hieronder worden de samenvattingen van de partijen weergegeven.

Lee Evans (85,02) 3-0 Sandro Eric Sosing (75,59)
3-1, 3-0, 3-2
De Filipijn mocht de partij beginnen en hield de eerste leg met een 48-finish, waarna Evans op gelijke hoogte kwam in 13 pijlen. Nadat Evans met een 66-finish wist te breaken, verzilverde hij die break daarna om de eerste set te pakken.
Evans begon zijn eigen tweede set et legwinst, waarna hij een 68-finish produceerde voor een break. Hij pakte daarna ook zijn 6e leg oprij om de tweede set met gemak te houden.
De Filipijn stopte daarna de reeks van Evans met het houden van de eigen leg op dubbel 16. Evans maakte daarna gelijk, maar zijn niveau ging wat naar beneden. Daardoor wist Sosing daarna op 2-1 in de set te komen. Evans zette daarna alsnog een stapje bij om in een beslissende leg de 3-0 winst te pakken, wat hem een tweede ronde partij tegen Luke Humphries opleverde.

Connor Scutt (95,97) 3-0 Krzysztof Kciuk (91,82)
3-0, 3-2, 3-1
Met een 62-finish in de eerste leg wist Scutt de eerste leg te houden, terwijl de Pool op 40 geparkeerd stond. Met daaropvolgend een 138-finish brak de debutant naar 2-0. In de derde leg bleef hij zonder missers op de dubbel, want met een 64-checkout won Scutt de eerste set met 3-0.
Kciuk begon daarna zijn eigen set en wist, mede door een gemiste 111-finish van Scutt, de eerste leg te houden op dubbel 4. The Sniper maakte daarna gelijk. De derde leg ging door een een 81-finish voor een 12-dart break naar Scutt. Maar door een directe rebreak in 12-darts van de Pool kwam er een decider aan te pas. Die ging naar de Engelsman toe via een 88-finish, waardoor het 2-0 in sets werd.
Scutt begon de derde set met een 14-darter en na een aantal missers van Kciuk in de tweede leg, kreeg de Engelsman een breakkans voorgeschoteld die hij pakte via dubbel 20. In de derde leg wist Kciuk terug te breaken, nadat Scutt de eerste matchdart had gemist op de bull. Vervolgens maakte Scutt het af met een 65-finish, waardoor hij nu mag gaan spelen tegen Gerwyn Price.

Jules van Dongen (90,72) 1-3 Darren Penhall (91,29)
2-3, 3-1, 0-3, 1-3
Penhall begon de partij en in een goede eerste leg van beide spelers, ging de eerste leg in 14 pijlen met de darts mee. Ondanks wat moeite op de dubbels, hield Van Dongen daarna ook zijn eigen leg. Ook de derde en vierde leg gingen met de darts mee. Mede door de eerste 180'er, kwam de Australiër op een 1-0 voorsprong, via een 116-finish.
The Dutch Dragon kwam daarna goed uit de pauze, want met een 123-finish fabriceerde hij een 12-darter. Van Dongen volgde die finish bijna op met een 146-finish, maar miste de dubbel 13 ditmaal. Penhall maakte er via een 67-finish 1-1 van, waarna Jules de voorsprong weer pakte. In de vierde leg wist Van Dongen de tweede set te pakken, op dubbel 5.
Met een 108-finish trapte Penhall de derde set af, waarna de Australiër een 120-finish gooide voor de break. In de derde leg miste Penhall een 118-finish, maar door missers van Van Dongen, wist Penhall de set alsnog met 3-0 te pakken.
Van Dongen miste in de eerste leg van de vierde set de bullseye vanaf 124, waarna Penhall een directe break plaatste door middel van een 93-finish. Op dubbel 9 werd de break verzilverd, waardoor de Amerikaan nu met de rug tegen de muur stond. Via dubbel 8 stopte Van Dongen daarna de reeks van vijf legs oprij. Maar niet veel later bleek het uitstel van executie te zijn, want met een 12-darter maakte Penhalll een einde aan de partij.

Dave Chisnall (90,94) 3-1 Cameron Menzies (87,32)
0-3, 3-2, 3-0, 3-2
Cammy begon dit tweede ronde duel tegen Chizzy en mede door een goede scorende leg van hem, kon hij de eigen leg behouden op dubbel 2. In de tweede leg wist Menzies, via uiteindelijk dubbel één, de break te pakken. Tot nu toe was hij scorend de Engelsman de baas, waardoor hij in de derde leg de eerste set al wist te pakken. Chisnall had wel wat kansjes, maar miste deze.
Set twee was de set van de Engelsman en wist de eerste leg op dubbel 7 te houden, waarna hij met een 68-finish 2-0 maakte. Menzies brak echter direct terug met een 76-finish en forceerde daarna een beslissende leg. Daarin wist Chsinall alsnog de set te pakken.
Menzies mocht de derde set aftrappen, maar Chisnall wist via dubbel 5 een directe break op het scorebord te zetten. Vervolgens verzilverde hij de break en kwam Chizzy dus zo langzamerhand in de juiste flow. In een rommelige derde leg, miste de Schot veel dubbels waardoor Chisnall de vierde leg oprij kon pakken en daarmee ook de derde set.
De nummer elf geplaatste Engelsman begon de vierde set zelf beginnen, maar werd nu meteen gebroken door de dubbel 12 van Menzies. Door het wederom missen van de dubbels van de Schot, kon Chisnall direct weer terugbreaken. Vanaf een 102-finish gooide Menzies daarna de dubbel wel voor een derde break oprij. Beide spelers misten veel dubbels in de vierde leg, waardoor uiteindelijk Chisnall 2-2 maakte. In de vijfde leg wist Chisnall de partij te beëindigen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws