Raymond van Barneveld: "Mensen boden me van alles aan, soms ook vrouwen" PDC
PDC

Raymond van Barneveld: "Mensen boden me van alles aan, soms ook vrouwen"

Raymond van Barneveld: "Mensen boden me van alles aan, soms ook vrouwen"

Raymond van Barneveld kan zonder twijfel als een veteraan in de dartwereld worden beschouwd. 'Barney' heeft vijf wereldtitels op zijn naam staan en is al zo'n dertig jaar actief in de sport. In de podcast 'Dartpraat' blikte de 57-jarige Nederlander terug op enkele cruciale momenten uit zijn indrukwekkende carrière.

Van Barneveld brak in 1995 door bij het grote publiek toen hij de finale van het BDO-WK bereikte. "Ik was postbode en droomde van een carrière als prof en van het worden van wereldkampioen. Toen ik tegen Richie Burnett speelde, was heel Nederland in rep en roer. Dat toernooi was enorm belangrijk voor mij. Toen zei ik tegen mezelf: als je tweede kunt worden, kun je ook wereldkampioen worden."

Drie jaar later veroverde Van Barneveld zijn eerste wereldtitel bij de dartsbond BDO. "De eerste wereldtitel veranderde mijn leven totaal. Ik heb mijn hobby en droom kunnen verwezenlijken."

Als een van de oudste darters die nog op het hoogste niveau actief is, merkt Van Barneveld een groot verschil met de nieuwe generatie, vooral wat betreft hun activiteit op sociale media. "Vroeger bestond dat helemaal niet. Ik herinner me mijn eerste laptop die ik meenam naar Lakeside. Ik kon toen op internet en kreeg tienduizenden e-mails, wat echt ongekend was. Mensen wilden me van alles aanbieden of wensten me succes, soms ook vrouwen. Waar kwam dat allemaal vandaan?'"

"Een tip die ik altijd geef aan jongere darters: heb een visie. Als je gewoon met je vrienden wilt darten, doe dat vooral. Maar als je stappen wilt maken en de beste wilt worden, dan zul je veel moeten opofferen. Kan iedereen dat aan? Ik zeg keihard nee, want het is echt niet simpel."

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws