Rob Cross boekt sensationele overwinning en wint bet365 US Darts Masters PDC
PDC

Rob Cross boekt sensationele overwinning en wint bet365 US Darts Masters

Rob Cross boekt sensationele overwinning en wint bet365 US Darts Masters

Rob Cross heeft zaterdagavond in New York zijn eerste bet365 US Darts Masters titel veroverd. In een zinderende finale in Madison Square Garden versloeg hij Gerwyn Price, na achterstanden van 6-4 en 7-6 te hebben goedgemaakt.

Cross vierde zijn overwinning op een spectaculaire avond met veel actie, waarbij hij niet alleen de hoofdprijs van £20.000 in de wacht sleepte, maar ook zijn vierde World Series of Darts titel. De wereldkampioen van 2018 versloeg Michael van Gerwen, Luke Humphries en Gerwyn Price voor een publiek van 3.600 fans, een record voor darts in Noord-Amerika.

Op de finaledag begon Cross met een 6-4 overwinning op de regerende kampioen Van Gerwen. Hij won zes van de laatste acht legs en beëindigde daarmee de jacht van de Nederlander op een derde US Darts Masters titel.

In de halve finale moest Cross diep gaan tegen wereldkampioen Luke Humphries. Ondanks een sterke comeback van Humphries, die van een 5-0 achterstand terugkwam tot 5-5, wist Cross de laatste twee legs in 11 en 12 darts te winnen en zich te plaatsen voor de finale tegen Price.

De Welshman Price begon sterk in de finale, maar miste drie darts op dubbel voor een 5-2 voorsprong. Hij herstelde zich met een schitterende 164 finish in de achtste leg, maar beide spelers bleven moeite hebben met hun eigen leg, met drie opeenvolgende breaks als resultaat. Cross doorbrak deze trend in de 12e leg en maakte gelijk, om vervolgens de laatste twee legs te winnen en zijn eerste grote titel van 2024 te pakken.

"Dit betekent veel voor mij," zei Cross, die in de finale pas voor het eerst op voorsprong kwam bij de winnende dubbel. "Ik dacht dat Gezzy me had, maar ik ben heel blij dat ik heb gewonnen. Gezzy is waarschijnlijk mijn beste vriend op de tour. Hij is een van de aardigste jongens die ik ooit heb ontmoet, maar om een titel te winnen, moet je ervan genieten."

Price, die sinds september 2022 geen individuele titel meer had gewonnen, kon terugkijken op een sterk toernooi. Hij liet het hoogste gemiddelde van het weekend noteren in zijn kwartfinale tegen Peter Wright, met een gemiddelde van 104.52 en een 170 finish op weg naar een 6-1 overwinning.

In de halve finale tegen Luke Littler wist Price in een spannende beslissende leg met een 108 finish te winnen, nadat Littler indrukwekkend terugkwam van een 6-3 achterstand.

"Ik worstel om de overwinning binnen te halen," gaf Price toe, die een gemiddelde van 96 had en vier 180's gooide in zijn nederlaag. "Ik wil gewoon een keer winnen om mijn vertrouwen terug te krijgen, maar alle lof aan Rob, hij vocht hard."

Luke Littler, die indruk maakte met drie 103-gemiddeldes op zijn Madison Square Garden-debuut, wist zijn sterke prestaties niet om te zetten in een overwinning, ondanks zijn sterke start in het toernooi.

De World Series of Darts gaat volgend weekend verder met de Mr Vegas Nordic Darts Masters in Kopenhagen, waar Peter Wright zijn titel zal proberen te verdedigen op 7 en 8 juni.

Uitslagen bet365 US Darts Masters

Kwartfinales

Rob Cross 6-4 Michael van Gerwen

Luke Humphries 6-5 Nathan Aspinall

Luke Littler 6-2 Jeff Smith

Gerwyn Price 6-1 Peter Wright

Halve finales

Rob Cross 7-5 Luke Humphries

Gerwyn Price 7-6 Luke Littler

Finale

Rob Cross 8-7 Gerwyn Price

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws