Rock en Wade laten adembenemende prestaties zien in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts PDC
PDC

Rock en Wade laten adembenemende prestaties zien in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts

Rock en Wade laten adembenemende prestaties zien in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts

De 22-jarige Josh Rock wordt beschouwd als een ultiem talent. Vorig jaar gooide Rock een perfecte leg tijdens de Grand Slam of Darts tegen Michael van Gerwen.

In zijn allereerste kwartfinale staat de Noord-Ier tegenover de 40-jarige James Wade. Voor Wade betekent dit zijn 57ste kwartfinale; The Machine heeft er 36 van gewonnen! Wade begon solide door drie legs op rij te winnen in 15 pijlen. In de vierde leg wist The Rock Wade te breken in 14 pijlen, waarna de Noord-Ier ook de vijfde leg pakte, wat resulteerde in een stand van 3-2. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarbij Josh Rock een 132-finish behaalde voor 4-3. Toen de 22-jarige ook de achtste leg wist te breken, kwam Rock helemaal terug in de wedstrijd. Hij slaagde er echter niet in om de break te verzilveren, aangezien Wade ook in 11 pijlen uit was voor de re-break. Wade slaagde er wel in zijn break te verzilveren, waardoor James Wade met 6-4 de korte pauze inging.

Na de pauze slaagde Wade erin om met een 104-finish Rock opnieuw te breken. Hoewel Wade zijn eigen leg niet kon behouden, slaagde Josh Rock er met een 87-finish in om op 7-5 te komen, een 'grote mannen' finish. Met een 13-darter consolideerde 'het talent' zijn break en naderde zo dichter bij Wade. Nadat Rock zijn vierde 180-score gooide, bracht hij de stand gelijk naar 7-7 door een 81-finish uit te gooien in de leg van Wade. (7-7) Nadat de Noord-Ier drie pijlen miste op de finish, pakte The Machine de leg af en kwam net voor de derde pauze op een voorsprong van 8-7. Met een 12-darter slaagde The Machine erin zijn leg te behouden. In de zeventiende leg gooide Rock de hoogste finish met een 156. Hoewel hij vijf pijlen miste om Wade te breken, slaagde The Machine erin om 10-8 te maken. In de twintigste leg brak Rock met een 102-finish, waardoor de Noord-Ier op 10-10 kwam en vervolgens zijn eigen leg in 13 darts uitgooide om 10-11 te maken. In een duel dat werd gekenmerkt door breaks slaagden beide spelers er nogmaals in de leg af te snoepen, wat resulteerde in een tussenstand van 11-14 in het voordeel van de jonge Noord-Ier.

Rock behield de 27e leg die hij begon in 13 pijlen, waardoor hij op matchpoint kwam en nog een leg verwijderd was van een plek in de halve finale. Wade gaf echter niet op en slaagde erin zijn leg te behouden met een 126-finish voor 13-15. The Machine gooide zijn vierde 180-score op een cruciaal moment en miste de bull vanaf 121, waarna Rock zijn eerste matchdart miste en Wade brak voor 14-15. James Wade bleef rustig en trok de stand gelijk via dubbel 16, waardoor een allesbeslissende 31e leg moest worden gespeeld.

In de 31e leg stond Wade op 121, miste hij een matchdart op dubbel 14 en miste Josh Rock wederom drie pijlen op tops. Met zijn laatste pijl gooide The Machine dubbel drie voor de overwinning, waarmee Wade zich plaatste voor de halve finale van de Grand Slam of D

De eerste kwartfinale:
James Wade (95.56) 16-15 Josh Rock (101.31)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws