Spanning stijgt: Nieuwe Grand Slam of Darts kampioen in het vooruitzicht PDC
PDC

Spanning stijgt: Nieuwe Grand Slam of Darts kampioen in het vooruitzicht

Spanning stijgt: Nieuwe Grand Slam of Darts kampioen in het vooruitzicht

We gaan een nieuwe Grand Slam of Darts-kampioen krijgen; geen van de kwartfinalisten heeft ooit de GSoD gewonnen. Laten we kijken naar de huidige kwartfinalisten en hun prestaties in het verleden tijdens de Grand Slam of Darts.

James Wade speelde drie finales maar wist nog nooit te winnen. Gary Anderson schitterde in twee Grand Slam-finales, maar slaagde er nooit in om de trofee mee naar huis te nemen. Josh Rock debuteerde in 2021, waar hij werd uitgeschakeld bij de laatste 16. Humphries wist vorig jaar de halve finale te bereiken, waar hij verloor van Nathan Aspinall. The Bullet, Stephen Bunting, speelde vijf edities, waarbij zijn beste prestatie de kwartfinale in 2014 was. Damon Heta heeft ervaring in drie edities, waarbij hij in 2020 ook de laatste acht wist te halen. Destijds verloor Heta van James Wade. Rob Cross speelde zeven edities van de GSoD en wist in 2017 en 2021 ook de kwartfinale te bereiken. In 2017 verloor Voltage van Van Gerwen en in 2021 van James Wade.

De kwalificatiespeler Damon Heta is de koning van het gooien van 100+ finishes. The Heat gooide afgelopen week finishes van 164, 150, 130, 112 en 105. Stephen Bunting en Rob Cross gooiden ieder vier 100+ finishes. The Bullet gooide 121, 107, 103 en 101 uit, terwijl Voltage 136, 116, 111 en 108 wist te finishen. Rob Cross leidt qua finishpercentage, met een percentage van 47,06 over het hele toernooi. Heta zit daar met 46,81 net onder. De laatste kwartfinale gaat tussen finish kampioenen van deze Grand Slam of Darts-editie Heta en Cross.

Kijkende naar de hoogste gemiddelden spelen de nummers twee en drie van deze ranglijst tegen elkaar. De lijstaanvoerder Gerwyn Price is inmiddels uitgeschakeld; Cool Hand Luke staat op plek twee met een toernooigemiddelde van 103,06, terwijl Gary Anderson met 100,55 op plek drie staat.

Kijkende naar ervaring is de verwachting dat James Wade van Josh Rock zal winnen; qua prestaties tot nu toe lopen beide niet ver uit elkaar. Vanuit het duel tussen de kleurrijke Amerikaan Stowe Buntz en The Bullet Bunting heeft de Engelsman de beste papieren. Een voorspelling voor de duels tussen Humphries en Anderson, en Heta versus Cross is een stuk lastiger, gezien de toernooiprestaties bijzonder dicht bij elkaar liggen. Ik zou mijn geld inzetten op Gary Anderson en Damon Heta.

Kwartfinale

James Wade v Josh Rock
Luke Humphries v Gary Anderson
Stowe Buntz v Stephen Bunting
Damon Heta v Rob Cross

Best of 31 legs

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws