Rod Harrington heeft zijn rol als PDC-directeur en commentator neergelegd PDC
PDC

Rod Harrington heeft zijn rol als PDC-directeur en commentator neergelegd

Rod Harrington heeft zijn rol als PDC-directeur en commentator neergelegd

Voormalig World Matchplay-kampioen Rod Harrington heeft zijn rol als PDC-directeur en commentator neergelegd.

Harrington genoot van een geweldige 20-jarige carrière als speler, waarbij hij de World Matchplay-titels van 1998 en 1999 won, evenals de World Masters van 1991, terwijl hij ook de nummer één van de wereld positie bereikte.

Hij verscheen ook in de finales van het Wereldkampioenschap en de World Grand Prix voordat hij stopte met spelen in 2007.

Als een van de oprichters van de World Darts Council, drie decennia geleden, trad Harrington toe tot de raad van bestuur van de PDC en heeft hij bijgedragen aan het vormgeven van de professionele toekomst van de sport, terwijl hij ook commentaar gaf voor Sky Sports en op de World Series of Darts.

Harrington die in 2019 werd opgenomen in de PDC Hall of Fame heeft zich nu teruggetrokken uit de raad van bestuur van de PDC, de World Series of Darts die gehouden werden in augustus in Australië en Nieuw-Zeeland waren zijn laatste evenementen als commentator.

PDC-voorzitter Barry Hearn zei: "Rod zou enorm trots moeten zijn op alles wat hij heeft bereikt tijdens zijn tijd in het darten, en we wensen hem veel succes met zijn pensioen. Toen ik Rod naar de raad van bestuur van de PDC haalde, wisten we dat zijn ervaring als speler van vitaal belang zou zijn om ons te helpen de toekomst van het darten vorm te geven. Hij heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de PDC en de wereldwijde structuren die we nu hebben, met name de introductie van de Development Tour.

Het derde deel van Rod's carrière was zijn televisiewerk en hij was een gerespecteerd commentator bij Sky Sports en bij onze World Series die een waardevol inzicht in de sport gaf."

The Prince of Style zoals de bijnaam luidt van Rod Harrinton wordt in december 65 jaar en gaat genieten van zijn pensioen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws