Simon Whitlock “Ik heb meer zelfvertrouwen dan hij” PDC
PDC

Simon Whitlock “Ik heb meer zelfvertrouwen dan hij”

Simon Whitlock “Ik heb meer zelfvertrouwen dan hij”

Morgenavond kan wel eens cruciaal worden voor Simon Whitlock en Adrian Lewis. Ze bezetten momenteel de vierde en vijfde plaats en zullen het gaan opnemen tegen Raymond van Barneveld en Terry Jenkins die de twee laatste plaatsen bezetten. Simon Whitlock treft de Nederlander en wist in de eerste ontmoeting indruk te maken door een 8-5 overwinning te boeken waarbij hij slechts één dubbel mistte en zo een finishpercentage noteerde van maar liefst 89 procent. “De laatste twee keren dat ik tegen hem heb gespeeld heb ik hem verslagen, maar hij is een gevaarlijke tegenstander. Desondanks zie ik met vertrouwen de wedstrijd tegemoet. Hij is de laatste tijd een beetje bezig met aanpassingen aan zijn darts en hij gaat hiermee door een experimentele periode. Ik heb dit zelf ook gedaan alleen denk ik dat ik op dit moment meer zelfvertrouwen heb dan hem”, aldus Simon Whitlock.

Phil Taylor verwacht dat James Wade weer in topvorm zal verkeren wanneer ze elkaar morgenavond ontmoeten tijdens de tiende speelweek van de Premier League. “James heeft dit seizoen zijn vorm nog niet kunnen tonen maar zodra hij onder druk staat doet hij wat hij moet doen. Dit is het moment waarop hij moet presteren en ik denk dat we het beste van James Wade krijgen te zien. Hij is een erg sterke speler, in mijn ogen zelfs één van de beste. Maar hij en Adrian Lewis beschikken over talenten die nu in veel opzichten nog onbenut worden. Hun tijd zal nog komen, maar desondanks doen ze het behoorlijk goed tot dusver”, aldus Phil Taylor.

Ondanks dat Wade in zijn eerdere ontmoeting met Phil Taylor 2-8 onderuit ging kijkt hij toch met vertrouwen naar de tweede confrontatie die morgenavond op het programma staat. “Mensen praten vol lof over Phil Taylor en over zijn vermogen om het klusje steeds weer te klaren. Hij zal klaar zijn voor morgenavond, maar ik zal voorbereid zijn. Ik denk dat hij diep van binnen weet dat ik goed zal presteren tegen hem. Voor mij beginnen de zaken nu in positieve zin te keren en ik hoop dat ik mijn beste vorm kan laten zien tegen Taylor. Er is namelijk geen reden waarom ik dat niet zou kunnen”, aldus James Wade.

Adrian Lewis hoopt zijn overwinningen op James Wade en Raymond van Barneveld voort te zetten en ook twee punten te pakken tegen Terry Jenkins. "Tijdens onze eerdere ontmoeting in Belfast pakte Terry zo ongeveer alle kansen die hij kreeg en won hij met 8-6. De laatste weken zijn de rollen omgedraaid en heb ik de kansen die ik kreeg gepakt. Ik ben ervan overtuigd dat ik dat ook tegen andere spelers kan en ik kijk ernaar uit om dat tegen Terry te laten zien” aldus Adrian Lewis.

De andere wedstrijd zal worden gespeeld tussen Mervyn King en Ronnie Baxter die momenteel een gedeelde tweede positie bezetten. In de eerdere ontmoeting pakte Baxter twee punten door een 8-6 overwinning te boeken waarbij hij in de beslissende leg een 164-finish wist te gooien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws