Van Gerwen uitgeschakeld in halve finale, Josh Rock wint in Rosmalen PDC
PDC

Van Gerwen uitgeschakeld in halve finale, Josh Rock wint in Rosmalen

Van Gerwen uitgeschakeld in halve finale, Josh Rock wint in Rosmalen

De allerlaatste sessie van het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship in Rosmalen is begonnen, en met nog vier spelers in de race barstte de strijd los in het Autotron Rosmalen. Michael van Gerwen begon ijzersterk in de eerste halve finale, maar moest uiteindelijk het onderspit delven tegen Jonny Clayton.

Van Gerwen, gesteund door het enthousiaste Oranje-legioen, leek in de eerste vier legs onverslaanbaar. Met een 13-darter en twee 14-darters kwam de Brabander snel op een 0-3 voorsprong. Als kers op de taart gooide hij in de vierde leg een schitterende 170-finish, waardoor hij op 0-4 kwam.

Clayton, bekend om zijn veerkracht, gaf niet op en pakte de vijfde leg in 13 pijlen. Een 80-finish bracht de man uit Wales terug naar 2-4. Nadat hij zijn eigen leg hield, stond het 3-4. In de achtste leg miste Van Gerwen vijf pijlen op de dubbel, waardoor Clayton de kans kreeg om gelijk te maken op 4-4.

Vastberaden om de finale te halen, liep Van Gerwen opnieuw uit met twee 14-darters en kwam op 4-6. Maar Clayton hield de spanning erin met een 110-finish om terug te komen naar 5-6. In de twaalfde leg gooide Van Gerwen een cruciale 177, maar toch slaagde Clayton erin de leg te winnen, waardoor een beslissende dertiende leg nodig was.

In deze laatste leg begon Clayton sterk en gooide een 180. Hij hield zijn zenuwen in bedwang en gooide 68 uit voor de winst, waarmee hij Michael van Gerwen uitschakelde. Ondanks zijn dominante start en sublieme spel in de eerste vier legs, kwam Van Gerwen tekort in de beslissende momenten.

Met deze overwinning plaatst Jonny Clayton zich voor de finale van het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship, terwijl Van Gerwen ondanks zijn sterke optreden in Rosmalen het toernooi vroegtijdig moet verlaten. De fans kunnen zich opmaken voor een spannende finale waarin Clayton zal strijden om de titel.

Tijdens de tweede halve finale begon de Duitser goed, The Wall kwam 3-1 voor tegen Josh Rock. In de vierde leg mist Schindler twee pijlen om 4-1 te maken waardoor The Rock in kan stappen en 3-2 maakt. Met een 11-darter weet Rock de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens loopt Schindler tegen zijn eigen muur op en valt stil op de scores waardoor Rock leg na leg naar zich toe trekt en zich plaatst voor de finale tegen Jonny Clayton.

Josh Rock wint zijn eerste Euro-tour titel in Rosmalen

Josh Rock heeft zijn eerste Euro-tour titel veroverd tijdens het Elten Safety Shoes Dutch Darts Championship in Rosmalen. De 23-jarige Noord-Ier versloeg Jonny Clayton in een spannende finale en bewees opnieuw zijn opkomende talent in de dartswereld.

De finale begon sterk voor Rock, die de eerste leg won en vervolgens een indrukwekkende 142-finish gooide voor een break. Ondanks deze sterke start wist hij zijn eigen leg niet te behouden, waardoor Clayton terug kon breken. De eerste vijf legs waren een ware strijd, met vier breaks verdeeld over beide spelers.

Na leg vijf begonnen de legs met de darts mee te gaan, totdat Rock in de tiende leg opnieuw de overhand nam met een 13-darter break. Deze break verzilverde hij, waardoor hij een beslissende voorsprong nam. Clayton had nog een kans om terug te komen, maar miste een cruciale dubbel, waardoor Rock de gelegenheid kreeg om de wedstrijd af te maken.

Met een eindstand van 4-8 in het voordeel van Rock, behaalde hij zijn eerste Euro-tour overwinning.

De kwartfinales

Jonny Clayton (99.49) 6-2 Ryan Searle (91.51)
Danny Noppert (90.15) 1-6 Michael van Gerwen (101.73)
Luke Woodhouse (100.79) 5-6 Martin Schindler (106.04)
Gerwyn Price (99.92) 3-5 Josh Rock (101.75)

Halve finale

Jonny Clayton (96.61) 7-6 Michael van Gerwen (98.93)
Martin Schindler (89.18) 3-7 Josh Rock (93.54)

Finale
Jonny Clayton (90.59) 4-8 Josh Rock (89.89)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws