VIDEO met de samenvatting van de laatste eerste ronde wedstrijden waar de return of the legend een deceptie bleek PDC
PDC

VIDEO met de samenvatting van de laatste eerste ronde wedstrijden waar de return of the legend een deceptie bleek

VIDEO met de samenvatting van de laatste eerste ronde wedstrijden waar de return of the legend een deceptie bleek

Op de laatste avond van de eerste ronde in Blackpool kwamen Raymond van Barneveld in actie die na 2018 zijn terugkeer maakte op de World Matchplay en Dimitri van den Bergh. De Belg die in 202 de Matchplay won name het op tegen Ross Smith in een bloedstollend duel om een plek bij de laatste 16.

In de openingswedstrijd van de avond produceerde de kampioen van 2020, Van den Bergh, een verbluffende late uitbarsting om Europees kampioen Ross Smith te verslaan in wat misschien wel de wedstrijd van het toernooi tot nu toe was.

Smith leidde met 3-2 na een zeer geladen start van de wedstrijd, waarin beide spelers een gemiddelde van boven de 100 punten hadden. Maar Van den Bergh trok de stand gelijk met een klinische 117-finish in leg acht.

Smith werd overtroffen door de Belg, maar een spectaculaire tops-tops 134-finish bracht de stand weer gelijk op 6-6, en de twee bleven hun legs behouden terwijl een beslissende leg dreigde. Met de stand op 8-8 snelde Van den Bergh zich naar de finish op sensationele wijze, met opeenvolgende 12-dart legs om zijn magnifieke record in het Winter Gardens te behouden.

VIDEO met de samenvatting van de laatste eerste ronde wedstrijden waar de return of the legend een deceptie bleek

"Wat een wedstrijd," zei Van den Bergh, een van de slechts drie voormalige kampioenen die nog in het toernooi van dit jaar over zijn. "Ik was gefocust, ik had controle. Ik voelde dat ik in de zone was, maar Ross was briljant. Ik weet niet hoe ik erin geslaagd ben om te winnen, maar ik heb het gedaan! "Ik hou van het Winter Gardens en ik hou van Blackpool. Ik concentreer me gewoon op wat ik kan doen, en het is me gelukt om de Europees kampioen te verslaan."

Van Barneveld - die voor het eerst sinds 2018 verscheen op de World Matchplay opende de wedstrijd met een 14-darter voor de eigen leg, maar Searle nam al snel de controle over de wedstrijd en kwam op 3-2 voorsprong.

De ster uit Somerset won vervolgens zeven van de laatste negen legs om een overtuigende 10-4 overwinning te behalen. In deze periode registreerde hij winnende legs van 13, 12, 11, 16, 13, 13 en 13 darts, waarmee hij zijn hoogste televisiegemiddelde liet noteren om de vijfvoudig wereldkampioen te verslaan.

"Ik had hier nog nooit een wedstrijd gewonnen, dus er stond wel wat druk op me," gaf Searle toe, die zijn hoogste televisiegemiddelde behaalde om de vijfvoudig wereldkampioen te verslaan.

"Raymond is een legende. Ik ben opgegroeid met het kijken naar hem op tv voordat ik zelfs maar darts speelde, dus het is raar voor mij om nu tegen hem te spelen op de World Matchplay.

"Hij is de favoriet van het publiek, dus ik probeerde mee te gaan op de energie die het publiek aan hem gaf, en het werkte vanavond! Ik ben echt blij met die prestatie."

Uitslagen laatste wedstrijden eerste ronde World Matchplay:
Dimitri Van den Bergh 10-8 Ross Smith
Ryan Searle 10-4 Raymond van Barneveld
Peter Wright 10-4 Andrew Gilding
Jonny Clayton 10-8 Gabriel Clemens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws