VIDEO: Michael van Gerwen heeft het weer aan de stok met Viaplay en loopt woest weg PDC
PDC

VIDEO: Michael van Gerwen heeft het weer aan de stok met Viaplay en loopt woest weg

VIDEO: Michael van Gerwen heeft het weer aan de stok met Viaplay en loopt woest weg

Michael van Gerwen en Viaplay hebben sinds vorige week geen goede relatie meer en deze week was het weer raak.

De Nederlander stond Bart Nolles te woord maar dit verliep nog minder soepel dan de vorige keer en Van Gerwen verliet plots woest het interview zoals te zien is op deze beelden.

VIDEO: Michael van Gerwen heeft het weer aan de stok met Viaplay en loopt woest weg

Het blijft dan ook een bijzondere regeling dat Nederlanders ook na een verliespartij een interview dienen af te leggen. Iets dat je bij spelers van andere nationaliteiten zelden ziet. En met recht, want het levert ongemakkelijke gesprekken op zoals deze.

Zoals gezegd was het vorige week ook al raak tussen de twee toen Van Gerwen zich afvroeg waarom Arjan van der Giessen niet aanwezig was. Hij kraakte de amateuristische werkwijze van Viaplay af die in Engeland een laptop hebben staan waarbij Van Gerwen zelf de verbinding met de studio moet maken.

Deze keer stoorde de nummer 2 van de wereld zich aan de negativiteit van het interview nadat hij met een gemiddelde van 110,94 had verloren van Luke Littler (114,00). Nadat hij hier zonder blikken of blozen zijn ongenoegen over had geuit gaf hij op eigen wijze afscheid en verliet het interview waarbij de presentator verbouwereerd achter bleef.

Tijdens de partij met Luke Littler deed Van Gerwen bovendien nog iets bijzonders want de 17-jarige mocht aanleggen voor een 9-darter maar miste op dubbel 12. De Nederlander liet vervolgens zelf even zien hoe hij dit had moeten gooien door 144 te gooien via dubbel 12 terwijl hij zelf nog op 274 stond.

Momenteel spreekt men vooral over het slot van dit interview waarin de Nederlander de benen nam. "Als je het dan negatief wil maken, moet je dat vooral doen. Je hebt nog nooit naar mij gekeken, natuurlijk is mij dat een keer gebeurd. Ik ben het niet met je eens. Weet je, nogmaals: als je het dan toch negatief wil maken, moet je dat lekker doen. Zoek het uit, doei," en Van Gerwen trok zijn oortjes uit en was weg.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws