Voorbeschouwing Matchplay 2e helft van de tweede ronde partijen PDC
PDC

Voorbeschouwing Matchplay 2e helft van de tweede ronde partijen

Voorbeschouwing Matchplay 2e helft van de tweede ronde partijen

Op dag 6 van de World Matchplay worden de tweede ronde partijen afgewerkt. De spelers strijden om een plek in de kwartfinale. Een vooruitblik op de laatste tweede ronde partijen.

Speelschema 2e helft tweede ronde:
Andy Hamilton v Mark Webster
Wes Newton v Justin Pipe
Phil Taylor v Ian White
Dean Winstanley v Ronnie Baxter

Andy Hamilton - Mark Webster
De runner-up van het wereldkampioenschap 2012 en de oud Lakeside kampioen bijten het spits vanavond af. Hamilton lijkt momenteel iets beter in vorm dan zijn tegenstander uit Wales. In onze voorbeschouwing over de partij Hamilton - Dolan gaven we het al aan. Hamilton is in vorm en kent misschien zijn beste jaar in zijn carrière. Hij werd de runner up van het wereldkampioenschap en kreeg voor deze prestatie een wildcard voor de Premier League van dit jaar, waar hij als debutant de play-offs wist te behalen. Op de Players Championship te Crawley dit jaar wist hij ook de finale te bereiken. Het vorig jaar kwam hij tot de halve finale in Blackpool. Webster daarentegen, heeft dit jaar niet veel van zich laten zien. Het vorig jaar bereikte hij de kwartfinale op de Matchplay, Grand Prix en de Grand Slam of Darts. Op de Players Championship Finals belandde hij in de finale. Maar dit jaar wil het nog niet lukken aan de oche. Ook mag de man uit Wales opschieten in het onderling duel. Van de acht ontmoetingen won hij er maar twee en die waren op een Players Championship en op de World Grand Prix 2009, welke hun enige ontmoeting op een tv toernooi is. De mannen kwamen elkaar voor het grote deel op de vloer tegen. Webster heeft wel het voordeel dat hij de Engelsman al op een tv toernooi heeft verslagen. Zal het de Lakeside kampioen van 2008 wederom lukken om 'The Hammer' op een tv toernooi te sterk af te zijn?

Wes Newton v Justin Pipe
Twee goede vloerspelers tegenover mekaar. De spelers kwamen elkaar onlangs nog tegen, namelijk in de kwartinale van de afgelopen European Tour te Düsseldorf. In deze partij was Newton de sterkste. Dit wordt de tweede strijd van het duo op het podium in de Winter Gardens. Het vorig troffen de landgenoten mekaar namelijk al in Blackpool aan. Dat was in de tweede ronde, die Newton met 13-8 won. Voor Pipe de gelegenheid om de nederlaag van het vorig jaar recht te trekken en revenge te nemen. Als Pipe zijn vorm die hij in de eerste ronde liet zien voortzet, is hij hiertoe in staat. De Engelsman was een maatje te groot voor zijn jonge en onervaren tegenstander Joe Cullen, maar liet ook overtuigend spel zien. Pipe laat het beste van zichzelf op de vloer zien, op een tv toernooi moet de ' The Force' nog doorbreken. Op de meeste tv toernooien strandde hij bij de laatste 16 of 32. Hij werd wel tot de eerste winnaar van de European Tour gekroond te Wenen in april dit jaar. Zijn 'lokale' tegenstander en nummer vijf van de wereld is nog op jacht nar zijn eerste hoofdprijs op tv. Newton doet het ook vaak goed op vloer, heeft al enkele Pro Tours op zijn naam staan, doet het steeds beter op tv toernooien maar zal alleen nog aan het langste eind moeten trekken op een tv toernooi. Het onderling resultaat is 6-2 voor Newton, voornamelijk op de vloer behaald maar Pipe wist ook één keer op tv van ' The Warrior' te winnen, namelijk op het wereldkampioenschap 2011.

Phil Taylor v Ian White
Ian White stond vier keer met de grootmeester aan de oche en heeft de nummer één van de wereld nog niet kunnen verslaan. Ongeacht de cijfers in het onderlinge resultaat is Phil Taylor ongetwijfeld de favoriet in deze partij, zoals hij dat in elke partij is. White heeft wellicht een zware kluif aan Taylor, die gebrand is zijn record te evenaren en zijn nummer één positie op de wereldranglijst niet op spel te zetten. De lijstaanvoerder hoopt namelijk voor de tweede keer vijf partijen op rij te winnen. Verder kan hij zich een nederlaag niet permitteren. Als Lewis het toernooi naar zich toe weet te trekken, wordt hij namelijk van zijn troon gestoten. Taylor heeft vaak met een whitewash van White gewonnen. Alleen op een UK Open qualifier in april 2011 te Barnsley, won Ian White een leg. Hun eerste ontmoetingen waren in 1996 en 1997 op het voormalig ' News of the World' toernooi en Taylor won beide duels met 2-0. Op de Players Championship te Reading dit jaar werd White in de derde ronde met 6-0 verslagen. White gaat in elk geval als de underdog de partij in, misschien kan dit in zijn voordeel werken. Taylor heeft het ook weleens moeilijk gehad tegen 'underdogs' en zelf van hen verloren. Een 'stunt' tegen The Power is dus mogelijk. Verder heeft White goed spel laten zien in de eerste ronde, waar hijvan een gefrustreerde Vincent van der Voort won. White heeft geen aansprekende resultaten op tv toernooien, op de Pro Tours schopte hij het een paar keer tot de finale.

Dean Winstanley v Ronnie Baxter
Je zou dit duo wel de 'verrassende' winnaars uit de eerste ronde kunnen noemen. Winstanley leed een vroege en ruime nederlaag van 5-0, maar kwam na de pauze goed terug, bracht de stand in evenwicht en na een 'krankzinnige' partij die tot 9-9, 10-10, 11-11 leidde, trok de debutant aan het langste eind en versloeg favoriet Gary Anderson. Ook Baxter verraste de bookmakers door de goed in vorm zijnde Dave Chisnall, die ook favoriet was in hun partij, een halt toe te roepen. Zal Dean Winstanley zijn vorm in de tweede ronde voortzetten? Winstanley heeft nog niet veel ervaring op tv toernooien bij de PDC maar hij kan op tv een aardig pijltje gooien. Het vorig jaar bereikte hij de finale op zowel de Lakeside als de Winmau World Masters. Op de Grand Slam of Darts kwam hij tot de laatste 16. Na zijn overstap naar de PDC in januari dit jaar, wist hij zich ook voor de UK Open te plaatsen. Baxter heeft de afgelopen periode niet heel veel op tv toernooien laten zien, maar heeft ruime ervaring op de Matchplay en op de vloer bewezen in vorm te verkeren. Op de Players Championship te Birmingham in juni dit jaar trok hij aan het langste eind. Het beste resultaat van Baxter gaat een aantal jaar terug, namelijk de runner-up in 1998. De debutant en de 'lokale' speler verschijnen voor de eerste keer samen aan de oche.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws