Voorbeschouwing Matchplay dag 4 met drie debutanten in actie PDC
PDC

Voorbeschouwing Matchplay dag 4 met drie debutanten in actie

Voorbeschouwing Matchplay dag 4 met drie debutanten in actie

Op dag vier worden de vier laatste partijen van de eerste ronde gespeeld. Joe Cullen, James Hubbard en Dean Winstanley zullen hun debuut maken. Ook Gary Anderson en Dave Chisnall zullen hun pijlen laten spreken. We blikken vooruit op de laatste eerste ronde partijen.

Speelschema eerste ronde dag 4:
Justin Pipe – Joe Cullen
Wes Newton – James Hubbard
Gary Anderson – Dean Winstanley
Dave Chisnall – Ronnie Baxter

Justin Pipe – Joe Cullen
Dit duo kwam elkaar onlangs nog tegen op de tweede European Tour te Berlijn. Pipe was de jeugd speler in deze partij de baas. Ook op de UK Open in 2009 en de achste UK Open qualifier in mei dit jaar was ‘ The Force’ sterker dan zijn jonge tegenstander, die zijn debuut op dit toernooi zal maken. Toch is het de jeugdspeler één keer gelukt om Justin Pipe te sterk af te zijn. Dat gebeurde op de Players Championship te Gibraltar in februari 2010. Joe Cullen heeft heel niet veel ervaring op tv maar wist als jeugdspeler wel drie Jeugd Tours in 2011 op zijn naam te schrijven. Op de UK Open dit jaar kwam hij tot de laatste 16. Op het wereldkampioenschap van 2011 en van dit jaar strandde hij bij de laatste 64. Zijn tegenstander is meer ervaren en zal de favoriet zijn in deze partij maar heeft ook nog niet veel ervaring in Blackpool. Hij zal het podium in de Winter Gardens voor de tweede keer betreden. Het vorig jaar kwam Pipe tot de tweede ronde.

Wes Newton – James Hubbard
De tweede partij van de avond waarin een top 16 speler het opneemt tegen een jongere speler. Deze spelers komen elkaar voor de eerste keer aan de oche tegen. De jarige jeugdspeler zal zich tegen de nummer 5 van de wereld moeten bewijzen. De jeugd wereldkampioen is realistisch en gaf eerder al aan dat zijn tegenstander ongetwijfeld de favoriet zal zijn, maar toch hoopt op een mooi verjaardagscadeautje. Hubbard verkeert in goede vorm. Dit jaar werd hij bij de jeugd tot wereldkampioen van 2012 gekroond, schreef twee jeugd tours op zijn naam en wist zich via zijn kwartfinaleplek op de derde European Tour te Düsseldorf te verzekeren van deelname aan de Matchplay, waar hij zijn debuut zal maken. De jonge speler heeft nog niet veel ervaring op tv toernooien, maar laat vaak zijn goede vorm zien op de Jeugd Tours. Wes Newton, de gedoodverfde favoriet heeft het de afgelopen periode niet slecht gedaan op tv toernooien. Hij bereikte in 2011 de kwartfinale van het wereldkampioenschap, de halve finale van de Players Championship Finals en wist het tot de finale te schoppen op de UK Open. Op de Matchplay 2011 kwam de Engelsman ook tot de kwartfinale.

Gary Anderson – Dean Winstanley
Wellicht de leukste partij van de avond op papier. De heren trainen vaak samen, maar tot een echte partij is het nooit gekomen. Dit wordt het eerste duel tussen de Schot en de Engelsman. Ook in hun ‘ BDO-tijd’ hebben de heren nooit samen aan de oche gestaan. Winstanley die dit jaar de overstap naar de PDC maakte, wist zich via de Pro Tour Order of Merit te plaatsen. Zijn tegenstander heeft al aardig wat ervaring in Blackpool. In 2009 en 2010 boekte hij het beste resultaat. In die jaren kwam hij tot de tweede ronde. Anderson moest de derde European Tour en de laatste Players Championship te Crawley laten schieten vanwege een probleem met zijn linkeroog, het oog waarmee hij focust. Maar de Schot heeft aangegeven hieraan te herstellen en klaar te zijn voor Blackpool. We kennen Anderson van zijn gebruikelijke 140-ers en 180-ers. Een Anderson in topvorm is prachtig om naar te kijken. Op de UK Open dit jaar gooide hij nog de perfecte leg. Het vorig jaar wist hij vier finales te bereiken op tv toernooien, namelijk het wereldkampioenschap, de Premier League, de Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Toch kan een favoriet niet direct aangewezen worden. Winstanley kan ook een aardig pijltje gooien op tv en zal zich als debutant willen bewijzen. Als beide heren goed in vorm zijn, kunnen we een mooie partij tegemoet zien.

Dave Chisnall – Ronnie Baxter
De cijfers zijn duidelijk in het voordeel van de man die in een snelle opmars is. De onderlinge stand is 4-0 in het voordeel van Dave Chisnall. Ronnie Baxter moet van de ‘nul’ af zien te komen. Op de Players Championship te Derby in februari 2011 kwamen de heren elkaar voor de eerste keer tegen. Op de UK Open van het vorig jaar kwamen de landgenoten mekaar weer tegen. Vervolgens troffen de heren elkaar op de Players Championship te Reading in maart dit jaar en de Players Championship te Crawley in juni, waar Chisnall zijn vierde Players Championship van het jaar pakte. Chisnall verkeert momenteel in bloedvorm. Naast de vier overwinningen op de vloer dit jaar, belandde hij zowel op de tweede als derde European Tour in de finale. Op de UK open van dit jaar kwam hij ook nog tot de halve finale. Op het wereldkampioenschap kwam hij tot de laatste 16 nadat hij Phil Taylor in de derde ronde uitschakelde. Chizzy is op jacht naar zijn eerste grote titel en komt steeds dichterbij zijn droom. PDC voorzitter Barry Hearn gaf onlangs ook al de tip om Dave Chisnall in de gaten te houden op dit toernooi. Toch heeft Dave een niet al te makkelijke tegenstander geloot. Baxter heeft de afgelopen periode niet heel veel op tv toernooien laten zien, maar heeft ruime ervaring op de Matchplay en op de vloer bewezen in vorm te verkeren. Op de Players Championship te Birmingham in juni dit jaar trok hij aan het langste eind. Beide spelers strandden op de Matchplay van het vorig jaar, waar Chisnall zijn debuut maakte, in de eerste ronde. Het beste resultaat van Baxter gaat een aantal jaar terug, namelijk de runner-up in 1998.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws