Winmau Development Tour 6 gewonnen door Wessel Nijman, Roelofs semis PDC
PDC

Winmau Development Tour 6 gewonnen door Wessel Nijman, Roelofs semis

Winmau Development Tour 6 gewonnen door Wessel Nijman, Roelofs semis

In het Engelse Wigan is het Robin Park Tennis Centre gastheer voor de Winmau Development Tour. Op vrijdag tour zes en zeven, de eerste tour van het weekend is gewonnen door Wessel Nijman. Nijman mag met de winst 2500 Britse pondjes bijschrijven waardoor de Nederlander tweede staat op de Development Tour order of merit.

Owen Roelofs wist de halve finale te bereiken, Roelofs kwam 3-0 voor en verloor uiteindelijk de beslissende leg van Nijman. Voor Wessel Nijman is het zijn derde Development Tour titel, in 2018 en 2020 won hij ook al een toernooi.

Bradly Roes en Daan Bastiaanse verloren bij de laatste 16 in Wigan.

De PDC Development Tour is er voor spelers van 16 tot en met 23 jaar. Jeugdspelers die lopende het seizoen 24 worden mogen het seizoen afmaken. Er is 15000 pond te vergeven tijdens elk toernooi, de gewonnen ponden tellen mee in de order of merit (ranking) de beste twee van de ranking ontvangen een PDC tourkaart en mogen meedoen aan het PDC World Darts Championship.

Kwartfinale

Nathan Girvan 5-2 Jack Male

Justin Hewitt 5-0 Christopher Toonders

Wessel Nijman 5-3 Luke Littler

Owen Roelofs 5-1 Lewis Gurney

Halve finale

Nathan Girvan 5-2 Justin Hewitt

Wessel Nijman 5-4 Owen Roelofs

Finale

Wessel Nijman 5-3 Nathan Girvan

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws