Pipe en Newton in 2e ronde, Winstanley en Baxter 'verrassend' door PDC
PDC

Pipe en Newton in 2e ronde, Winstanley en Baxter 'verrassend' door

Pipe en Newton in 2e ronde, Winstanley en Baxter 'verrassend' door

De laatste dag van de eerste ronde partijen in Blackpool, een avond met drie debutanten. Joe Cullen, James Hubbard en Dean Winstanley betraden het podium in de Winter Gardens voor de eerste keer.

Joe Cullen maakte zijn debuut tegen de nummer twaalf van de wereld, Justin Pipe. Justin Pipe heeft de tweede ronde zonder problemen, maar toch overtuigend bereikt. De winnaar van de eerste European Tour was duidelijk een maatje te groot voor zijn jongere tegenstander, maar heeft ook bewezen goed in vorm te zijn. “Joe Cullen kwam haast niet tot spelen”. Pipe leed al een ruime voorsprong van 4-0, 6-1. Uiteindelijk won Cullen slechts vier legs. Toch liet de jonge speler een goede indruk achter bij zijn debuut. Pipe kreeg namelijk een briljante 170 finish van zijn jonge tegenstander om de oren.

De andere top 16 speler die tegen een jonge speler uitkwam, was 'lokale speler' Wes Newton. De jarige James Hubbard mocht zich tegen de nummer vijf van de wereld bewijzen. Newton was bij voorbaat de favoriet in deze partij maar de jeugdspeler kon zich goed staande houden. Aan het begin van de partij lag het dicht bij mekaar. De jeugd wereldkampioen bracht de stand in evenwicht en stond maar met 1 of 2 legs achter. Na de 6-5 voor Newton kon de jeugdspeler het niet meer bijhouden en verliet het podium uiteindelijk met een 10-5 nederlaag.

Gary Anderson kwam uit tegen Dean Winstanley, welke bij voorbaat een mooi affiche van de avond kon zijn. We werden daadwerkelijk op onze wenken bediend. De partij tussen Gary Anderson en dean Winstanley kende een "krankzinnig" verloop. Nadat Anderson met een ruime voorsprong van 5-0 de eerste pauze inging, kwam Winstanley na de rust langzaam terug. De Engelsman had na een slechte start ineens een 'run' en kwam sterk terug. Hij bracht de stand in evenwicht tot 6-6. Hierna pakte hij zijn eerste voorsprong in de partij. Het leek wel 'stuivertje wiselen' bij de heren. Anderson begon ijzersterk aan de partij, zakte na de eerste pauze wat af, Dean nam het roer over. Maar na de 8-6 voorsprong van Winstanley, liet de Schot zijn pijlen weer spreken. Een ware strijd barstte los. Het kwam tot 9-9, 10-10, 11-11. De heren schenen op de late avond geen haast te hebben. Uiteindelijk trok Dean Winstanley aan het langste eind.

De goed in vorm zijnde Dave Chisnall en Ronnie Baxter sloten de avond af. Ondanks Baxter enige vorm liet zien op de vloertoernooien in de afgelopen periode, was de goed in vorm zijnde Dave Chisnall de favoriet. Het was dan ook vrij verrassend toen hij ten onder ging tegen Baxter. De nummer 13 van de wereld leek vanavond minder in vorm te zijn. Zijn tegenstander kwam al op een vroege 3-0 voorsprong., Chisnall knokte en kwam goed terug maar het lukte hem niet op voorsprong te komen in de partij. Uiteindelijk won 'lokale speler' Ronnie Baxter met 10-7.

Justin Pipe 10-4 Joe Cullen

Joe Cullen begint bij zijn debuut met wat matige scores. In de eerste leg gooit Pipe een 180 en hij komt als eerste op een 164 finish te staan, die hij niet uitgooit. Hij mag echter terugkomen en gooit zijn 64 finish uit. Cullen stond intussen op 170 maar krijgt de kans niet om een poging te wagen voor deze hoogste finish uitgooi. Met een 106 finish verdubbelt Pipe zijn voorsprong. Joe Cullen kan nog niet loskomen. Ook in leg drie gooit hij matige scores. Pipe gooit intussen zijn tweede 180. Hij komt wederom als eerste op een finish te staan, namelijk 66 maar mist de bull en houdt 52 over. Deze finish gooit hij niet uit. Cullen die op 116 staat, gooit die niet uit. Pipe pakt ook de derde leg met zijn 16 finish via dubbel 8. Joe Cullen schijnt geen vuist te kunnen maken tegen Justin Pipe. Ook de vierde leg trekt ‘The Force’ , ondanks een 180 van Cullen, zonder problemen naar zich toe. In de vijfde leg komt Joe los. Hij gooit zijntweede 180 en met wat betere scores dan in de voorgaand elegs komt hij als eerste op een finish te staan, namelijk de 64 die hij ook uitgooit. De debutant kan zonder de ‘nul’ op het scorebord de pauze ingaan. Na de pauze komt Cullen sterker terug. Hij gooit zijn derde 180 en komt als eerste op een finish te staan maar mist één pijl op de dubbel om er 4-2 van te maken. Zijn tegenstander maakt er 5-1 van. Pipe gooit zijn vierde 180 in de partij en houdt 125 over. Cullen lat zich in deze leg niet kennen en gooit 165, om vervolgens 16 over te houden. Na 3 gemiste pijlen kn de jonge speler de leg toch niet naar zich toetrekken. Pipe profiteert via tops en leidt al met 6-1. Pipe is duidelijk een maatje te groot voor Cullen. Met 6-1 schijnt het einde nabij te zijn. In de volgende leg heeft Pipe last van 'double trouble' en met een sensationele 170-finish maakt Cullen er 6-2 van. Met een 74 finish dendert Pipe verder. Daarna gooit hij dubbel 8 uit en gaat met 8-2 de pauze in. Het moet raar lopen, wil Justin Pipe deze partij nog uit handen geven. Cullen komt in de 11e leg als eerste op een finish, Pipe gooit wat matige scores. Terwijl Pipe met een 170 finish stond te wachten, in de hoop zijn tegenstander te evenaren, gooit Joe zijn 108 finish uit. Het is 8-3 voor Pipe. Met een 74 finish via dubbel 16 wint Pipe de 12e leg en is nog 1 leg verwijderd van de zege. Cullen wil hier echter niets van weten en met tops makt hij er 9-4 van. Zijn achterstand is echter te groot om nog voor een comeback te zorgen. Hij mist de dubbel 16 voor een 104 finish. Pipe weet het af te maken met dubbel 16.

Wes Newton 10–5 James Hubbard
Hubbard gooit in de eerste leg een 180. Hij komt als eerste op een finish te staan, de 81. Hij gooit die niet uit, hij mist de 12 en kan niet meer uit. Newton staat intussen op 105 finish en gooit die uit. Hubbard begint leg 2 met 100, Newton met 135, gevolgd door 100. In deze leg gooit de jeugd wereldkampioen zijn 2e 180. Newton komt op 167 finish te staan, maar kan Kim Huybrechts niet evenaren. Hij gooit deze finish niet uit. Hubbard profiteert met dubbel 1. Newton gooit zijn 1e 180 in de volgende leg, gevolgd door 140. In deze leg gooit Hubbard wat matige scores. Newton staat op 81 terwijl de jonge speler nog op 233 staat. Newton gooit dubbel 2 uit en pakt de leg. Met een 88 finish trekt Hubbard de stand gelijk. James begint de volgende leg met 2 keer 140. Newton gooit in leg 5 zijn tweede 180 en houdt 28 over. Doordat Hubbard 2 pijlen mist op de dubbel 16, kan de Engelsman profiteren met een 86 finish en met een 3-2 voorsprong de pauze ingaan. Na de pauze komt James Hubbard sterker uit de blokken dan zijn tegenstander. Met tops brengt hij de stand in evenwicht. Newton slaat terug in leg 7 en begint met een 180. Met dubbel acht trekt hij de leg naar zich toe en pakt weer zijn voorsprong. Met dubbel 10 heeft Newton de eerste break te pakken. De ' lokale speler' staat met 2 legs voor. James laat zich echter niet kennen en knokt terug. Met twee 180-ers knokt hij terug in de volgende leg en houdt 20 over. Newton mist op de bull en verder twee pijlen op de dubbel acht. De jeugdspeler straft dit af met dubbel 10 en breekt terug. Hubbard kan gelijk maken met een 83 finish maar mist de bull. Zijn opponent profiteert van deze misser door zijn 65 finish uit te gooien. De numme r5 van de wereld staat wederom met 2 legs voor. Hubbard breekt zijn tegenstander voor de tweede keer door een 80 finish uit te gooien. Hij verkleint zijn achterstand naar 6-5. In leg 12 komt James op een 170 finish te staan, maar gooit die niet uit. Wes wint de leg met zijn 50 finish via tops. Met een 91 finish maakt Wes Newton er 8-5 van en is nog 2 legs verwijderd van de overwinning op zijn jonge tegenstander. Hubbard vecht terug. Hij gooit een 180, komt op 106 finish te staan maar mist tops voor d eleg-winst. Newton profiteert met een 62 finish via dubbel 16 en staat met één been in de tweede ronde. De vechtlust van de jeugdspeler heeft niet mogen baten. Met zijn tweede 91-finish trekt Newton de partij naar zich toe. In de tweede ronde wacht hem Justin Pipe.

Gary Anderson 11-13 Dean Winstanley
Na een korte "rustperiode", komt de Schot goed uit de startblokken. Zonder problemen staat hij al gauw met 2-0 voor. Winstanley gooide een 180 met zijn eerste 3 pijlen maar met tops heeft Anderson de eerste voorsprong te pakken. Met dubbel 5 verdubbelt hij zijn voorsprong. Anderson gooit in leg 3 zijn gebruikelijke 180, beide spelrs missen enkele dubbels maar Gary Anderson gooit dubbel 5 uit op een bijzondere manier en wel via de dubbel 1, single 1, dubbel 1 combinatie. Winstanley kan van de 'nul'afkomen, maar mist tops en ook nog d edubbel 10. Anderson straft hem af met tops en leidt al een ruime voorsprong avn 4-0. Met een 84 finish is de 5-0 voor de Schot een feit. Winstanley gaat de eerste pauze in zonder een gewonnen leg. Na de pauze gooit Gary een 180 maar met een 127 finish komt zijn opponent eindelijk van de nul op het scorebord af. Dean knokt verder met een een 180 in de volgende leg maar mist de bull voor een 121 finish. Hij kan echter terugkomen doordat Anderson tops mist voor een 120 finish. Dean gooit dubbel 18 uit en maakt er 5-2 van. Anderson begint leg 8 met 180-ers zoals we van hem gewend zijn. Helaas komt zijn tweede 9-darter na de UK Open er niet. Hij mist de triple 19 maar pakt wel de leg. Anderson gooit zijn 5e 180 in de partij maar heeft 'double trouble'. Winstanley krijgt de kans te breken maar de debutant mist 3 pijlen voor tops. Anderson kan niet profiteren. Hij mist weer dubbels, namelijk twee pijlen op dubbel 1. Het is 6-4 voor de Scot. Met tops slaat Dean terug. Weer een 180 voor Gary Anderson maar met tops maakt zijn tegenstander er 6-4 van. Winstanley dendert door en heeft het ineens te pakken. Hij pakt de 11e leg en staat nog maar met 1 leg achter. Met zijn 3e 180 van de partij en tops brengt de Engelsman de stand in evenwicht. Hij gaat verder met zijn comeback door de 13e leg met tops te pakken. Winstanley leidt voor de eerste keer in de partij met 7-6. Winstanley gooit zijn vierde 180 van de partij en houdt 85 over. Met tops vergroot hij zijn voorsprong naar 8-6. In leg 15 wordt Dean een halt toegeroepen door zijn tegenstander. Met tops maakt Anderson er 7-8 van. In de volgende leg gooien beide spelers 180. Met een 81 finish maakt de Schot de stand gelijk. We hebben met een "krankzinnige"strijd te maken waarbij de Schot goed begon, wat afzakte, Winstanley terugkwam in de partij en Anderson daarna weer keihard terugkwam. Winstanley gooit weer een 180 en houdt 38 over maar zijn opponent is hem voor. Met een prachtige 120 finish maakt Gary er 9-8 van. Wederom een 180 voor Dean en met zijn 82 finish maakt hij de stand weer gelijk. De heren zijn nu aan elkaar gewaagd en een ware strijd is losgebroken. Met een 68 finish via tops tops maakt Anderson er 10-9 van. Winstanley staat als eerste op een finish maar mist tops voor een 64 finish. Ook Anderson gooit zijn 86 finish. Met tops profiteert Winstanley en trekt de stand weer gelijk. het blijft 180-ers regenen. Dean gooit zijn zoveelste in de volgende leg, zijn 122 finish maakt hij niet af. Met een 60 finish is heeft de Schot nog maar 1 leg nodig voor de 2e ronde. Met dubbel 8 maakt Winstanley het weer gelijk. Het is niet te voorspellen wie de partij naar zich toe zal trekken. Winstanley breekt met een 13-darter en staat met één ben in de 2e ronde. Weer een 180 voor Anderson mar zijn tegenstander staat als eerste op een dubbel. Anderson mist zijn 98 finish en met tops trekt de debutant de partij naar zich toe.

Dave Chisnall 7-10 Ronnie Baxter
In de openingsleg gooit Chisnall een 180. Beide spelers missen dubbels maar Baxter is de eerste die zijn dubbel raakt. Met dubbel 2 is de leg in zijn bezit. Baxter gooit en 180 en met een 96 finish verdubbelt hij zijn voorsprong. Ook de derde leg gaat naar Ronnie Baxter toe. Hij leidt al met 3-0. In de volgende leg gooit Baxter zijn tweede 180 maar krijgt een briljante finish van Chisnall om zijn oren. Chisnall heeft zijn 1e leg te pakken. Met dubbel 18 verkleint Chizzy zijn achterstand naar 3-1. Dave opent leg 5 met 2 keer 180, maar de 9-darter komt er niet. Hij mist de triple 20. Baxter pakt de leg met tops. In deze leg gooide hij ook 2 keer 180. Chisnall zit hem op de hielen en met dubbel 18 pakt hij de zevende leg. Baxter opent leg 8 met een 180 en als Chisnall zijn kans niet benut om de stand gelijk te maken, maakt hij er 5-3 van via dubbel 5. Met een sensationele 136 uitgooi zit Chizzy hem achterna. Met dubbel 12 zet baxter zijn vorm voort. Het is 6-4. Chisnall gooit een rake dubbel 10 en maakt er 6-5 van. Met dezelfde dubbel maakt Baxter er 7-5 van. Met en 108 finish via dubbel 16 vergroot hij zijn voorsprong naar 8-5. Met een 180 en dubbel 18 slaat Chizzy terug. Met tops heeft de lokale speler nog 1 leg nodig voor een plek in de tweede ronde tegen Dean Winstanley. Baxter begint leg 17 met een 180, Chisnall doet hem na en houdt 50 over. Baxter mist dubbel 11 voor een 84 finish en voor de winst. Chisnall mist twee pijlen om in de wedstrijd te blijven. Met dubbel 11 verzekert de lokale speler zich van een plek in de tweede ronde, waar Winstanley hem opwacht.??


0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws