Zaterdagavond Hungarian Darts Trophy, Gian van Veen geeft een masterclass tegen Nathan Aspinall PDC
PDC

Zaterdagavond Hungarian Darts Trophy, Gian van Veen geeft een masterclass tegen Nathan Aspinall

Zaterdagavond Hungarian Darts Trophy, Gian van Veen geeft een masterclass tegen Nathan Aspinall

In de MVM Dome gaat de laatste 32 (tweede ronde) van de Hungarian Darts Trophy verder. Gian van Veen gaf een masterclass en versloeg Nathan Aspinall ook Luke Humphries liet spierballen zien met ruim 108 gemiddeld versloeg hij Keane Barry.

Met een 14-darter begon Van Veen aan het duel met Aspinall. Als de Engelsman de tweede leg niet afmaakt profiteert de Gelderlander door the Asp te breaken. Als Van Veen een 80-finish in 14-darts weet te gooien is de break een feit en komt de Nederlander 3-0 voor. L<eg vier die door de Engelsman wordt begonnen weet hij in 14 pijlen te behouden waardoor het 3-1 werd. Werderom een 14-darter brengt GvV de vijfde en eigen leg voor 3-2. Een 12-darter met een 116-finish brengt de koelbloedige Van Veen de tweede break, de Gelderlander komt op matchpoint 5-1. Van Veen maakt de masterclass darten af door de zevende leg te pakken en Aspinall met 6-1 te verslaan. Gian van Veen is door naar de laatste 16 op zondag en hij stat virtueel op de World Grand Prix.

Later nog Michael van Gerwen tegen Ross Smith en als afsluiter van de avond Jermaine Wattimena tegen Jonny Clayton.

De tweede wedstrijd bracht de Hongaarse MVM Dome opnieuw op de banken, Luke Humphries speelde 108.56 gemiddeld tegen de Ier Keane Barry. De viojfde leg ging in een 121-finish naar de Ier en de zevende leg viel in 14-dart ten prooi aan de Ier. De winnaar cool hand had de hoogste finish met een 125 die hij gooide in de openingsleg van het duel.

Snakebite mocht de derde wedstrijd aanleggen tegen Scotty2Hotty Waites, de Schot liep uit naar een riante 4-1 voorsprong. Waites maakt 4-2 met een 13-darter waarna Wright 5-2 maakt en vervolgens drie wedstrijdpijlen mist waardoor Waits nog een leg kan pakken via dubbel acht. Wright mag leg negen beginnen en maakt ditmaal geen fout waardoor Peter Wright doorgaat naar de laatste 16 in Hongarije.

De vietrde wedstrijd ging tussen de Welshman Gerwyn Price en Nathan Rafferty. De 23-jarige Noord-Ierse speler kreeg echter geen leg op het bord, Rafferty kreeg slechts een kansje op de dubbel die mis ging. Gerwyn Price gooide 106.09 gemiddeld met 50% finish percentage en een 100 finish als hoogste om de laatste 16 te bereiken.

Programma avondsessie zaterdag:

Nathan Aspinall (101.72) 1-6 Gian van Veen (99.56)
Luke Humphries (108.56) 6-2 Keane Barry (95.13)
Peter Wright (94.25) 6-3 Scott Waites (96.02)
Gerwyn Price (106.09) 6-0 Nathan Rafferty (98.19)

Het tweede deel van de avond is te vinden in een apart artikel.
Michael Smith v Jose De Sousa
Michael van Gerwen v Ross Smith
Dave Chisnall v Scott Mitchell
Jonny Clayton v Jermaine Wattimena

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws