World Matchplay Van Gerwen na worsteling langs Adrian Lewis PDC
PDC

World Matchplay Van Gerwen na worsteling langs Adrian Lewis

World Matchplay Van Gerwen na worsteling langs Adrian Lewis

Het is Van Gerwen gelukt om in het zomer World Championship te blijven, tijdens de World Matchplay in Blackpool wist Michael van Gerwen te winnen van Adrian Lewis. Jackpot stond langere tijd droog qua PDC titels, in 2019 won Lewis zijn laatste titel. Vorige week won de Brit een Players Championship waaruit blijkt dat Lewis klaar is voor het duel met de Brabander in Blackpool. Lewis en Van Gerwen vochten geen hoogstaande wedstrijd tegen elkaar uit. Het was Van Gerwen die de wedstrijd wist te winnen om in Blackpool te blijven.

De World Matchplay is live te volgen via ViaPlay.

De wedstrijdverslagen:
Joe Cullen (95.72) 10-2 Damon Heta (88.93)
Damon Heta begint goed aan zijn duel tegen Cullen met een 110-finish in de openingsleg. Het zal vervolgens tot de elfde leg duren voor dat The Heat weer een legje pakt. Voor de 34-jarige in Engeland wonende Heta uit Australië is de Matchplay ten einde gekomen. Joe Cullen gooit een degelijke wedstrijd waarbij hij in leg zes een 12-darter 160-finish gooit. Cullen gooide ruim 95 gemiddeld en finishte op 47.6%.

James Wade (85.2) 10-4 Martin Lukeman (83.18)
Er is absoluut werk aan de winkel voor the machine die een matige wedstrijd speelde tegen Martin Lukeman die maar weinig kansen wist te verzilveren. Wade komt 3-0 voor waardoor Lukeman het steeds warmer kreeg op het podium. In leg vier mist the machine waardoor Lukeman eindelijk een finish weet te gooien. De 37-jarige Smash pakt zijn tweede leg waarmee hij op 3-2 komt. James Wade loopt vervolgens uit naar 7-2 met matig spel. De Engelsman Lukeman weet uiteindelijk vier kegs te pakken waardoor Wade met 10-4 wint en terug mag naar het trainingsbord.

Michael van Gerwen (89.99) 10-7 Adrian Lewis (88.33)
Een werkelijke worsteling tussen twee grootheden in de sport. Jackpot komt 1-3 voor in het eerste deel van de wedstrijd waar Van Gerwen op zijn zwakst was. De openingsleg was voor de Brabander die spierballen liet zien met een 126-finish in 12-darts waarna de Nederlander afzwakte. Tot 6-6 wisselen de mannen legs uit, Lewis gooide een 11-darer voor 6-6 waarna Van Gerwen naar 9-6 uitloopt. Lewis maakt nog 9-7 waarna de Brabander het afmaakt en Joe Cullen zal treffen in de volgende ronde. Na afloopt gaf Van Gerwen aan dat hij zich niet fit voelde, hij heeft last van wat hoofdpijn en speelde volgens eigen zeggen slecht.

Luke Humphries (93.59) 5-10 Nathan Aspinall (96.57)
Nathan Aspinall gooit in de derde leg 143-uit wat de hoogste finish was van het duel tussen The Asp en Humphries. Colol hand Luke bezet de 12de positie op de wereldranglijst, Humphries won dit jaar al twee Players Championships en drie Euro-tour toernooien maar kon The Asp niet stoppen. Aspinall kwam 1-7 voor waarna Humphries drie legs op rij pakt voor 4-7. The Asp maakt 4-8 waarna Humphries via een 13-darter 5-8 maakt en zijn laatste leg pakt. Nathan Aspinall maakt het af en zal uitkomen tegen James Wade in de tweede ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws