Verslag van de 12e speeldag van de Premier League in Eindhoven Ranking nieuws
Ranking nieuws

Verslag van de 12e speeldag van de Premier League in Eindhoven

Verslag van de 12e speeldag van de Premier League in Eindhoven

Na een zomerstop van 6 weken werden de pijlen gisteravond weer uit het vet gehaald voor de 12e speelronde van de Premier League. Voor sommige spelers begint het toch te dringen aangezien er na vanavond nog maar twee speelrondes zijn en de stand in de poules zich duidelijk begint te vormen.

In poule 1 liggen de standen dicht bij elkaar. Willem Mandigers staat bovenaan op de voet gevolgd door Guido van Hoof. Zij spelen vanavond om de eerste plek. Verder spelen Oswin Streden, Willie Spierenburg en Giedo Visser voor de overige twee plaatsen in de winaarsronde.

In poule 2 Mark Faassen en Joppe Bakens die op een respectievelijk eerste en tweede plaats een straatlengte voorstaan op de rest. De overige twee plaatsen in de winaarsronde zullen worden vergeven aan Sjef Weber, Patrick Sterckx of Gerrit Bakermans. Laatstgenoemde zal dan vanavond moeten winnen van Joppe Bakens en voor Patrick geldt dat hij moet winnen van Mark Faassen.

In poule 3 staan Fred Burger, Glenn Thorne, Clifford Saffrie en Percy Schuurman op de eerste 4 plaatsen, maar ook Joost Derksen heeft nog een kleine kans. Hij moet de komende wedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie een steekje laat vallen.

In poule 4 zijn de plaatsen al vergeven: Jeffrey Sparidaans gaat ruim aan kop gevolgd door Johnny Vos, Thijs Dam en Rob Visser. Deze vier zullen, tenzij er hele rare dingen gebeuren, ook uitkomen in de winnaarsronde knock-outfase.

Nu de avond zelf.

Poule 1
Willem Mandigers – Guido van Hoof 3-2
Beide spelers stonden gisteren ook al tegenover bij het toernooi ‘De beste darter van de Kempen.’ Hier was het Guido die zegevierde, dus Willem was gewaarschuwd. Guido begon opnieuw sterk en pakte de eerste set met 3-0. Willem kwam niet in de wedstrijd en Guido kon profiteren door ook de tweede set te pakken. Maar liefst 12 set darts gingen gemist en dat moet je tegen een speler als Willem niet doen. Mandigers herpakte zich, begon steeds beter te spelen en haalde de wedstrijd alsnog binnen na een kraker van een pot. Hiermee heeft Willem de koppositie in poule 1 voor het grijpen.

Oswin Streden – Roland Stokmans 3-2
Een van de sterkste wedstrijden die we beide heren dit seizoen hebben zien gooien. Het ging tot aan de tie-break en het werd 5-5 in legs. Oswin begon met een triple 20, maar er moest gebulled worden. Hij liet zich echter niet van de wijs brengen en haalde alsnog de laatste leg binnen.

Giedo Visser- Eric Wouters 3-0
Willie Spierenburg – Gerrit Cleven 3-0

Poule 2
Patrick Sterckx – Mark Faassen 2-3
Als je tegen Patrick een tie-break moet spelen dan ben je lang bezig, heel lang. Ruim anderhalf uur stonden beide mannen aan de baan en de overwinning kon beide kanten op. Beide spelers kregen matchdarts, wisselde 12 darters af met hele slechte legs maar ze herpakten zichzelf ook telkens. Uiteindelijk was het Mark Faassen die aan het langste eind trok en daarmee definitief de eerste plek in de poule heeft veroverd.

Gerrit Bakermans – Joppe Bakens 2-3
Gerrit begon goed aan de wedstrijd en nam een 2-0 voorsprong in sets. Even leek er een verrassing in de lucht toen hij ook in de derde set op een 1-0 voorsprong kwam. Hierna werd Joppe wakker en pakte maar liefst 9 legs op rij en daarmee de overwinning. Hierdoor kan de tweede plek Joppe niet meer ontgaan.

Sjef Weber – Junni Ruiter 3-1
De laatste strohalm voor Sjef werd door hem aangepakt. Indien hij de laatste twee wedstrijden wint, is hij door. Hij zal dan wel moeten winnen van Gerrit Bakermans en Mark Faassen.

Poule 3
John Heijnen - Fred Burger 0-3*
John kwam voor de tweede keer niet opdagen en is daardoor reglementair uit het toernooi verwijderd.

Percy Schuurman – Joost Derksen 3-1
Een belangrijke overwinning voor Percy want hiermee neemt hij drie punten afstand van Joost. Met nog maar een wedstrijd te spelen kan Joost zich op gaan maken voor een plek in de verliezersronde; hij is de laatste speelronde vrij.

Clifford Saffrie – Glenn Thorne 0-3

Poule 4
Slechts een wedstrijd in deze poule vanavond:

Thijs Dam – Stein Soetens 3-0
Maar liefst 9-0 in legs werd het voor Thijs, die daarmee definitief een einde maakte aan de kansen van Stein.

Alle actuele standen zijn weer terug te vinden op www.premierleaguedarts.nl. Interesse om deel te nemen? De nieuwe ranking begint op maandag 17 september.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws