Dave van de Lee wint de 7e maandagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Dave van de Lee wint de 7e maandagranking

Dave van de Lee wint de 7e maandagranking

Weer gezellig druk met 37 deelnemers deze maandag 17 mei in café de Vrijboom. Met 5 poules van vijf en 3 poules van vier werd er gestart om aansluitend door te gaan met de beste 16 in de knock-out fase. Jordy Terburg kwam als beste uit de startblokken door in de eerste leg maar meteen 150 uit te gooien. Dit zou de gehele avond niet meer verbeterd worden. Ook was Jordy het beste in het produceren van 180-ers, namelijk 8 stuks. Direct gevolgd door Dave van de Lee met 7 stuks en Wesley Heimans met 6 stuks.

In de eerste halve finale was het Wesley die zijn revanche kreeg voor zijn verloren finale 2 weken geleden tegen Jordy. Hij won met 5-3. In de andere halve finale stond weer Lars Fransen. Maar de tegenstanders geven hem tegenwoordig alle respect en onderschatting is er niet meer bij. Dave van de Lee was ook nog eens in bloedvorm deze avond en strafte de gemiste dubbels van Lars genadeloos af en won met 5-1.

In de finale stoomde Dave naar een 3-0 voorsprong en dachten de toeschouwers, dat het snel gedaan zou zijn. Dave op dubbel 16 en Wesley perst er een 114-finish uit op dubbel 18. Dave mist in de volgende leg voor het eerst een dubbel en weer slaat Wesley genadeloos toe, 3-2. Met Dave weer op zijn favoriete dubbel 16 gooit Wesley met een shanghai 120 uit, 3-3. Dave met een mooie 14 darter, 4-3. Wesley komt weer terug tot 4-4 en breekt dan Dave met een 15-darter. Dave op zijn beurt breekt gelijk terug en een beslissende leg moet deze avond de winnaar brengen. Met Wesley op dubbel 20, gooit Dave de dubbel 8 uit en wint zijn tweede maandagranking.

Aanstaande maandag 24 mei (2e Pinksterdag) is er gewoon een maandagranking. Wees op tijd met inschrijven want vorig jaar was dit de drukste ranking van het jaar!

Hoogste Finishes:
150 van Jordy Terburg
120 van Wesley Heimans
114 van Wesley Heimans

Meeste 180'ers:
8 van Jordy Terburg
7 van Dave van de Lee
6 van Wesley Heimans

Winnaarsronde - 1e en 2e plaats
Wesley Heimans Dave van de Lee 5 - 6

Winnaarsronde - Halve finale
Jordy Terburg Wesley Heimans 3 - 5
Lars Fransen Dave van de Lee 1 - 5

Winnaarsronde - Laatste 8
Frank Hoelen Jordy Terburg 1 - 4
Wesley Heimans Danny Gietman 4 - 1
Edgar Zweers Lars Fransen 3 - 4
Roy Leenders Dave van de Lee 2 - 4

Winnaarsronde - Laatste 16
Dave van de Lee Joey Aeissing 3 - 0
Frank Hoelen Danny Klompenburg 3 - 0
Jordy Terburg Ahmad Ahmaddy 3 - 0
Wesley Heimans Patrick van Olderen 3 - 0
Erik van Zanten Danny Gietman 0 - 3
Brian van de Steen Edgar Zweers 2 - 3
Lars Fransen Bas van Oort 3 - 0
Roy Terlocht Roy Leenders 0 - 3

Tekst: Jos Megens

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws