Davyd Venken wint 5e Zomerranking café Quincy, Hendrikx tweede Ranking nieuws
Ranking nieuws

Davyd Venken wint 5e Zomerranking café Quincy, Hendrikx tweede

Davyd Venken wint 5e Zomerranking café Quincy, Hendrikx tweede

We zijn alweer bij het 5e toernooi aanbeland. Na deze avond zijn we op de helft van de ranking en alles is nog mogelijk. Deze avond trok het toernooi wederom 36 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, wordt ook in de verliezersronde gegooid in een best of 5, en word er eerder overgeschakeld naar een best of 7, bo9 en de finale bo11.

In de winnaarsronde weten Kay Smeets en Davyd Venken de finale van de winnaarsronde te behalen. Kay weet op zijn weg te winnen van Wichard Knoops, Anthony Ruys, Oswin Streden, Mischa Meuter en Colin Philippi.
Davyd weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Ken Smeets, Jeremy Eikelenberg, Nick Hendrix en Jean-Marie Hendrikx.

In deze finale trekt Davyd aan het langste eind en plaatst zich met een 4-0 overwinning op Kay hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Kay mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Jean-Marie die uit de verliezersronde komt.
Jean-Marie vliegt pas uit de winnaarsronde nadat hij verliest in zijn 5e partij van Davyd Venken. Na winst partijen op Nick Hendrix (4-2 ), Roy Simons ( 4-2 ) volgt de spannende partij tegen Kay en ook deze weet hij met succes af te sluiten ( 5-2 )

De finale zal gespeeld worden in een bo11 en Jean-Marie moet 2x van Davyd winnen om de toernooi zege op zijn naam te zetten..

Davyd mag beginnen en pakt de 1e leg met een 18 darts. De 2e legt pakt Jean-Marie met een 19 darter en het staat weer 1-1. Dan gaat Jean-Marie er vol voor en pakt hij de 3e leg tegen de darts in met een 15 darter en behoud hij zijn eigen leg met een 17 darter en zet de stand op 1-3 in. Bij de 5e leg vliegen de triples je om de oren en laat Davyd zien dat hij weer terecht in de finale staat door een 12 darter te gooien met een finish op dubbel bull .
Ook de 6e en 7e leg weet Davyd met winst te behalen. 4-3. De 8e leg trekt Jean-Marie de stand met sterk spel weer gelijk.
4-4.
In leg 9 krijgen we darts te zien van beide heren waar menig profdarter jaloers op is. Davyd staat na 9 darts op 170 en pakt meteen de hoogste finish van de avond!!
De 10e leg geeft Jean-Marie zich nog niet gewonnen maar moet toch de winst naar Davyd laten gaan met 6-4.

Dat het een finale op hoog niveau was laten de gemiddeldes wel blijken:
Jean-Marie Hendrikx 86,70
Davyd Venken 98,73

Er zijn deze avond 32 maximale scores gegooid. Jeremy Eikelenberg en Davyd Venken leverden allebei de meeste met 4 stuks. Mede dankzij deze sponsoren staat de prijzenpot voor de finaledag na 5 toernooien al op €1547,50.

Volgende week vrijdag 20 juli staat het 6e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur
Tot dan!

Davyd Venken wint 5e Zomerranking café Quincy, Hendrikx tweede
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws