Freddy de Geus wint Bouwvak ranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Freddy de Geus wint Bouwvak ranking

Freddy de Geus wint Bouwvak ranking

Tijdens de zomerperiode werd er bij café Het Zuiden te Almelo een Bouwvak Ranking gehouden. De deelnemers hadden vier avonden om zich te kwalificeren voor de finaledag waar de beste 20 voor werden uitgenodigd. De vier winnaars van de rankings werden Allard Smit, Freddy de Geus, Henk de Jong en Maarten Pape.

De finaledag werd gehouden op vrijdag 21 augustus en de organisatie was zeer verheugd dat de gehele top 20 aanwezig was. Op voorhand waren Maarten Pape en Freddy de Geus de grote favorieten voor de eindoverwinning. Beide heren werden eerste in hun poule en hierdoor zaten ze niet aan dezelfde kant van het schema. Uiteindelijk maakte ze het waar door beide de finale te halen zonder al te veel moeite. Maarten Pape won met 4-0 in de halve finale van Arjan Korte (gooiend voor dartteam Noabers van de thuishaven van de ranking) en Freddy de Geus gaf Allard Smit met 4-1 het nakijken. De strijd om de derde plaats was een spannende waarin Allard Smit uiteindelijk met 3-2 won van Arjan Korte.

De finale was een herhaling van de finale van de laatste ranking. Het werd een finale van hoog niveau met vele hoge scores en mooie checks met een bull finish. Deze avond bleek Freddy de Geus, in tegenstelling tot de finale van de laatste ranking, een maatje te groot voor Maarten Pape. Bij een 4-2 stand gooide Freddy de Geus met een 14-darter de leg uit en hij werd daarmee de grote winnaar van de Bouwvak Ranking. Op 5 september tijdens het Preston Palace Noabers Open 2009 zullen beide finalisten geen opponenten maar bundelen ze de krachten en vormen samen een koppel.

Kwartfinales
Allard Smit – Martin de Blécourt 3-0
Freddy de Geus – Henk de Jong 3-0
Maarten Pape – Dicky Twiest 3-1
Arjan Korte – Klaas Veneberg 3-1

Halve Finales
Allard Smit – Freddy de Geus 1-4
Maarten Pape – Arjan Korte 4-0

3e/4e plaats
Allard Smit – Arjan Korte 3-2

Finale
Freddy de Geus – Maarten Pape 5-2

Freddy de Geus wint Bouwvak ranking
Freddy de Geus wint Bouwvak ranking
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws