Stoeten wint eindstand donderdagranking ENC Darts in Nijverdal Ranking nieuws
Ranking nieuws

Stoeten wint eindstand donderdagranking ENC Darts in Nijverdal

Stoeten wint eindstand donderdagranking ENC Darts in Nijverdal

Donderdag was de laatste avond van een reeks van 21 dart-avonden bij ENC DARTS in Nijverdal. Er stond niet heel veel meer op het spel, want de plaatsen die in aanmerking kwamen voor het prijzengeld, waren wel bekend. Toch kwamen er nog 24 darters naar de kantine van sportvereniging ENC'09 in Nijverdal. Er zaten ook nog 2 nieuwe darters bij en zodoende blijft de teller deze ranking op 79 verschillende darts die meegedaan hebben, staan. Een absoluut record. Het was een lange ranking, maar ook een mooie ranking. Vooral de 3e avond van de ranking, de donderdag nadat Christian Kist wereldkampioen werd en Marten Mulder de gelukkige was die als eerste weer een partij tegen hem mocht gooien. Marten verloor die partij en Christian won die avond de ranking. De weken ervoor bleek ENC Dartstoch wel één grote familie en de verrichtingen van Christian werden op de voet gevolgd.

Menig traantje viel toen hij uiteindelijk de laatste pijl tegen Tony O'Shea gooide waarna onze goedgevulde kantine ontplofte. Maar nu even niet verder afdwalen en terug naar de ranking. Selena Wijnhoud had vandaag de hapjes voor haar rekening genomen en daarvoor natuurlijk alle lof! Zij helpt ook regelmatig bij de toernooien en is samen met haar vriend Maikel van Munster een onmisbare factor bij ons dartclubje. Hetzelfde geldt voor de dames Patricia Zandvoort, Arinda Hendriks en Danielle Scholman die de wedstrijdleidingen verzorgen op de donderdag-avonden. Uiteraard alle dankbaarheid van de darters

Nu eerst de uitslagen van de 21e avond:

Achtste-finale verliezersronde:
Maikel van Munster-Arjen Maneschijn 2-0
Patricia Zandvoort-Gerben Mooibroek 1-2
Antoine Hoop-Arinda Hendriks 2-0
John Berendsen-Rene Aal 1-2

Kwart-finale verliezersronde:
Geert Spenkelink-Maikel van Munster 2-0
Dinand Kist-Gerben Mooibroek 0-2
Alfred van Dorth-Antoine Hoop 0-2
Marco Schalen-Rene Aal 2-0

Halve-finale verliezersronde:
Geert Spenkelink-Gerben Mooibroek 3-2 (Gerben 101-finish)
Antoine Hoop-Marco Schalen 3-2

Finale verliezersronde:
Geert Spenkelink-Antoine Hoop 3-2 (Geert 1x180)

Een mooie pot tussen twee goede darters. Beide heren spelen volgend jaar een divisie hoger en zullen ook daar hun mannetje wel staan. Geert trok vanavond aan het langste eind, maar door een blessure kon hij deze rankingreeks niet meedoen voor de prijzen. Antoine steeg nog een plaatsje in de ranking door zijn finale-plaats.

Achtste-finale winnaarsronde:
Rob Koopman-Jan Tijhuis 2-3 (Jan 100-finish)
Mark Meijer-Michael Stoeten 1-3 (Mark 1x180 Michael 3x180)
Gerard Snoeijer-Marcel Beernink 1-3
Marten Mulder-Martin de Blecourt 1-3

Kwart-finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Jan Tijhuis 3-1
Marco ten Pas-Michael Stoeten 0-3 (Michael 1x180)
Danielle Scholman-Marcel Beernink 0-3
Patrick Hendriks-Martin de Blecourt 3-0 (Patrick 1x180)

Halve-finale winnaarsronde:
Christian Hekman-Michael Stoeten 2-3
Marcel Beernink-Patrick Hendriks 1-3 (Marcel 1x180 Patrick 1x180)

Finale winnaarsronde:
Michael Stoeten-Patrick Hendriks 4-2

Voor de avond begon was het verschil 10 punten en omdat Michael goed door de poule heenkwam was de eindoverwinning voor hem al binnen. De finale was dan ook alleen nog maar voor de statistieken en dan was te zien aan de laatste leg. Patrick gooide zijn legs in 24 en 25-darts uit en Michael gooide zijn legs in 19,21,20 en 33-darts uit. De finale was rond 11.30 uur afgelopen en de prijsuitreiking kon beginnen. Christian Kist was ook nog even kijken en deed bewust niet mee omdat hij nog een groot toernooi moest spelen dit weekend, maar hij vond het leuk om te helpen bij de prijsuitreiking. Hij werd dan ook als eerste genoemd bij de prijsuitreiking met het behalen van de 33e plaats.

Op de 10e plaats eindigde Alfred van Dorth. Een darter die zijn pijltjes in competitie-verband gooit bij ENC DARTS. Hij werd de laatste avond nog ingehaald door de nummer 9 en typeerd Alfred die goede avonden met slechte avonden afwisseld.

Op de 9e plaats eindigde Danielle Scholman. Ook een dartster van ENC DARTS. Ze had hetzelfde aantal punten als de nummer 9, maar omdat ze meer avonden mee had gedaan eindigde ze op deze plaats. Ze was deze reeks een geduchte tegenstander voor de meeste heren-darters en einidgde in alle standen als beste dame. Ze kreeg hier een extra beker voor en was hier zichtbaar blij mee. Ondergetekende ook, want tussen alle handdrukken door zijn een paar kussen natuurlijk altijd welkom.

Op de 8e plaats eindigde Marco Schalen. Deze darter heeft de taken van voorzitter op zich genomen, maar de vorige (ondergetekende) laat nog niet veel los. Een constante darter, dus ook van ENC DARTS, en een van de grote gangmakers bij de club.

Op de 7e plaats eindigde Antoine Hoop. Een oud voetballer van ENC en daarom waarschijnlijk ook nog zoveel te zien bij ENC DARTS. Dart zelf bij Ons Erf in Nijverdal en gaat dus volgend jaar naar de 1e divisie, waar hij zeker thuishoort.

Op de 6e plaats eindigde Christian Hekman. Moest een aantal avonden missen door verplichtingen met school en had anders echt wel in het prijzengeld geeindigd.

Op de 5e plaats eindigde Mark Meijer. Wist de vorige ranking te winnen, maar was deze ranking vooral winnaar van de verliezersronde waardoor hij niet hoger eindigde.

Op de 4e plaats eindigde Marco ten Pas. Ook een darter van ENC DARTS die door zijn goede uitslagen volgend jaar de stap maakt naar Memory waar hij eredivisie gaat gooien.

Op de 3e plaats einidigde Marcel Beernink. Het voorbeeld van hoe een darter zich hoort te gedragen bij wedstrijden. Altijd lachen, altijd sportief en buiten de wedstrijden om altijd aan de bar, wat ook nog goed is voor onze vereniging.

Op de 2e plaats eindigde Patrick Hendriks. Wist in het verleden al zeker 7 keer de ranking te winnen. De uitslagen voor 2006 zijn niet bewaard, dus het kan ook zijn dat het er meer waren. Groot talent die nog steeds wacht op een grote sponsor om internationaal te gaan gooien. Is er bijna altijd en zorgt ook altijd dat er meer mensen meekomen waardoor de avonden goed gevuld zijn. Patrick wist tevens de beker te pakken voor de meeste hoge scores over de gehele ranking.

Op de 1e plaats eindigde Michael Stoeten. Wist maar liefst 13 avonden te winnen van deze reeks en is in vorm bijna niet te verslaan. Hij wist ook al enigste deze ranking de maximale score uit te gooien, maar deed dit ook maar gelijk 3 keer. Hij kreeg hier trouwens maar 1 beker voor, want die kast van hem puilt wel uit leek me.

De voorzitter zorgde nog voor een extra applaus voor de bardame die er altijd is bij onze dart-avonden en een foto van haar is op onze site geplaatst en dan wordt misschien ook wel begrepen dat we zo blij zijn met haar.

Na de prijsuitreiking werd er met een aantal darters nog even gezellig nagepraat en geevalueerd hoe het verlopen was. Uiteraard werden er weer verschillende foto's gemaakt van de prijsuitreiking en de gezamelijke groepsfoto waar de meesten toch wel hun best doen om er niet op een normale manier op te komen. De foto's zullen vandaag op onze site www.encdarts.nl geplaatst worden en deze zijn niet beschermd, dus kunnen gekopieërd worden.

Volgende week beginnen we met een zomerranking die afgesloten zal worden met een barbeque. De flyer staat op onze site.

Het grote toernooi dat 15 september gehouden zal worden voor Stichting Evenementen Nijverdal gaat door en in de vergadering van 6 juni zal besloten worden of er ook een dames en/of jeugdtoernooi zal worden georganiseerd.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws