Sparidaans en Daamen winnen tweede dinsdagranking Ranking nieuws
Ranking nieuws

Sparidaans en Daamen winnen tweede dinsdagranking

Sparidaans en Daamen winnen tweede dinsdagranking

In verband met het jaarlijkse toernooi in Open Wijk en Aalburg ontbraken er vele toppers en de tweede ranking telde dan ook slechts 37 deelnemers. Jeffrey Sparidaans wist ongeslagen de finale te bereiken door op rij te winnen van Ronald Voogd, Danny Schellekens, Jimmy van Schie, Benito van de Pas en Jurrian van Os. In de verliezersronde wisten Bjorn Fransen, Jimmy van Schie, Ronald Voogd, Henri van Es, John de Kruijff, Leo Hendriks, Lars Fransen, Djimmy van Mol, Benito van de Pas, Ron Schouten en Jurrian van Os het te schoppen tot de beste 12. John de Kruijff verloor zijn eerste wedstrijd met 3-2 van Jurrian van Os, maar wist daarna een nette reeks aan overwinningen te boeken in de verliezersronde. Hij won daarbij van Bram de Jong, Bob van den Hout, Danny Schellekens, Leo Hendriks, Djimmy van Mol en Benito van de Pas. Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Ron Schouten en eindigde hij op de vierde plaats. Ron Schouten kwam in de verliezersronde doordat hij eerder ook onderuit ging tegen Jurrian van Os. Vervolgens won hij in een mooie wedstrijd van Henri van Es en na de overwinning op John de Kruijff kwam hij wederom Jurrian van Os tegen. De eerste confrontatie eindigde in 3-2 voor Jurrian en de tweede confrontatie werd met 3-1 gewonnen door Jurrian van Os, die daarmee in de finale mocht aantreden tegen Jeffrey Sparidaans. Jeffrey opende de finale sterk en kwam op een 1-0 voorsprong, waarna hij ook de tweede leg naar zich toe trok met een 16-darter. Nadat hij vervolgens was uitgelopen naar een 3-0 voorsprong maakte hij de wedstrijd af met een 15-darter en een 107-finish. In de finale noteerde Jeffrey Sparidaans een gemiddelde van 85,89 en Jurrian van Os gooide een gemiddelde van 81,30.

Bij de dames een nieuw gezicht in de vorm van Tonnie van de Kallen. Ze wist haar eerste wedstrijd met 3-1 te winnen van Macy Netten maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in Annet van Elten. Marilou Daamen wist op haar beurt Sylvia van de Pas te verslaan en won vervolgens van Annet waarmee ze zich plaatste voor de finale. In de verliezersronde overheerste Sylvia van de Pas die won van Macy Netten en Tonnie van de Kallen en daarmee was een podiumplaats een feit. Voor een plaats in de finale mocht ze aantreden tegen Annet. Sylvia wist op een 2-1 voorsprong te komen maar kon de wedstrijd desondanks niet winnend afsluiten en zeg met 3-2 de zege naar haar opponent gaan. De finale werd gespeeld tussen Marilou Daamen en Annet van Elten. Waar het eerder op de avond 3-1 werd voor Marilou, bleek dit keer wederom slechts 1 leg besteed aan Annet en ging de overwinning met 4-1 naar Marilou Daamen.

Sparidaans en Daamen winnen tweede dinsdagranking

Jeffrey Sparidaans wist al snel een 142-finish te noteren, maar dit bleek deze avond niet genoeg. Het was Bjorn Fransen die met een 154-finish de hoogste finish van de avond te noteren en daarmee 10 felbegeerde No-Score munten in de wacht wist te slepen. Danny Schellekens eindigde op de derde plaats met een strakke 130-finish. In totaal werden er 38 maximale scores genoteerd waarbij de twee finalisten er ieder 5 wisten te noteren. Henri van Es en Ron Schouten volgden met ieder 4 stuks aan 180-ers.

Momenteel gaat Ron Schouten aan de leiding in het herentoernooi met 25 punten. In het damestoernooi domineert Marilou Daamen met het maximaal aantal haalbare punten. Voor een volledig overzicht van de rankingstanden klik hier.

180-ers 100+ finishes
5 Jeffrey Sparidaans                
5 Jurrian van Os
4 Henri van Es
4 Ron Schouten
3 Jimmy van Schie
3 John de Kruijff
2 Benito van de Pas
2 Gijs de Wilde
2 Roy Hamers
2 Danny Schellekens
1 Tommy van Mol
1 Gydo Meijer
1 Leo Hendriks
1 Davy Kardinaal
1 Udo van Breugel
1 Djimmy van Mol
154 Bjorn Fransen
142 Jeffrey Sparidaans
130 Danny Schellekens
117 Jurrian van Os
116 John de Kruijff
113 John de Kruijff
109 Leo Hendriks
107 Jeffrey Sparidaans
106 Henri van Es
100 Jimmy van Schie

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws