Lelyschatjes winnen DBA Bekerkampioenschap Ranking nieuws
Ranking nieuws

Lelyschatjes winnen DBA Bekerkampioenschap

Lelyschatjes winnen DBA Bekerkampioenschap

Druppelsgewijs kwamen de andere Schatjes binnen druppelen. Onder het genot van wat drankjes werd er ingegooid en werd er toegewerkt naar één uur. Er was nog wat onduidelijkheid over format wat gespeeld zou worden. Op een gegeven moment waren er drie scenario’s. Uiteindelijk werd het toch het oude vertrouwde poule systeem, wat inhield dat elk team een verkorte wedstrijd tegen elkaar zou spelen. De loting werd verricht en dat had als gevolg dat Lelyschatjes eerste wedstrijd mocht aanvangen tegen Een Team Sport 1. De opstelling werd bepaald. De singles werden op 2 borden tegelijk gespeeld. Bij ons mochten Carry en Michel beginnen. Carry moest tegen Appie. Appie begon goed en Carry begon matig. Carry kwam gaande de wedstrijd wat meer in zijn ritme, maar het was Appie die verdiend met 3-2 won. Op het andere bord speelde Michel tegen Anoep. In het verleden heeft Michel nog wel eens moeite gehad in wedstrijden tegen Anoep. Gelukkig was dat nu niet het geval en werd het een klinkende 3-0 overwinning voor Michel. Hierdoor kwam de tussenstand op 1-1. Stefan dan tegen Nadjih en Co tegen Eli. Stefan gooit een goede single en komt 2-0 voor. Derde leg mist hij een 111 finish, maar gooit vervolgens wel uit en daarmee een lekkere 3-0 overwinning. Co dan tegen Eli. Eli begon deze single ijzersterk. Volgens mij heeft Co dit seizoen in zijn singles maximaal één leg tegen gekregen. Nu was het Eli die maar liefst 2-0 voorkwam tegen Co. ‘Pffffffffff’ denk je dan. Gelukkig was Co weer snel bij de les en begon hij de derde leg met 136 (Eli met 121), vervolgens 140 en 105 en mist daarna 120 finish. Co gooit daarna wel uit. Vierde leg is ook prooi voor Co. Vijfde beslissende leg gooit Co knap een 118 finish (17, triple 17, bullseye) en pakt daarmee een 3-2 overwinning. Tussenstand 3-1 voor Schatjes. Nog één puntje nodig. Ik verwachte dat Michel en Co samen zouden gaan spelen om het benodigde puntje binnen te slepen. Dit gebeurde echter niet. Stefan en Co moesten tegen Appie en Eli en Michel en John tegen Anoep en Nadjih. Steef en Co verloren met 3-0 en Michel en John verloren met dezelfde cijfers, waardoor het plotseling weer 3-3 was. Dit hield in dat teamgame de beslissing moest brengen. Carry, Co, Michel en Stefan mochten proberen het winnende punt binnen te halen. Op het moment dat het echt moest, waren de heren gelukkig weer bij de les en werd een hoogstaande partij tac-tics afgeleverd. Deze teamgame werd dan ook verdiend gewonnen en daarmee was de eerste overwinning een feit.

Tweede wedstrijd was tegen El Prutszo. Wesley en Co mochten beginnen. Wesley moest tegen Moen en Co tegen Rene Barends. Wesley moest zijn meerdere erkennen in Moen. Het werd dan ook overtuigend 3-0 voor Moen. Co weet de stand in evenwicht te brengen door Rene Barends met 3-0 te verslaan. Tussenstand 1-1. Michel dan tegen Sander van Beem en Tim tegen Rene de Rooij. Michel verliest de eerste leg, maar wint wel de tweede. Derde leg gooit Michel netjes 100 uit en als hij dan vierde leg 71 weet uit te gooien, is de daar de overwinning. Tim wint wel de eerste leg van Rene de Rooij en vervolgens gooit hij 80 en 78 uit en daarmee een nette 3-0 overwinning en een 3-1 voorsprong. De koppels dan. Geleerd van de eerste wedstrijd werd nu wel gekozen voor koppel Michel en Co. Zij mochten het opnemen tegen Moen en Rene Barends. Het werd 1-1. In de derde leg gooide Michel een mooie hoge finish van 128 en vierde leg checkt Co 20 en daarmee was ook de tweede overwinning een feit. Wes en Tim dan tegen Rene de Rooij en Sander. Dit wordt een overtuigende 3-0 overwinning voor Wes en Tim. De teamgame dan nog ff. Ook deze tac-tics werd subliem gespeeld en dus ook gewonnen. Een lekkere 6-1 overwinning.

Last but not least Bottom of the House dan. Aangezien BOH ook 2 wedstrijden had gewonnen, zou deze wedstrijd de beslissing brengen. In de competitie wisten beide teams dit jaar een keer van elkaar te winnen en de wedstrijden tussen Lelyschatjes en BOH staan al heel lang garant voor mooie/ spannende wedstrijden. Het werd dus een droomfinale. Aangezien de notities van Miranda ophouden na de wedstrijd tegen El Prutszo, moet ik de rest van het verslag doen met de herinneringen die ik nog over heb. Na een lange dag, is dat vaak niet één van mijn sterkste dingen. Weet meestal wel de standen, maar de details worden vaak wat lastiger. Tim mocht beginnen tegen Dimi en Michel trof Marco. Tim gooide een lekkere single en won dan ook overtuigend van Dimi. De wedstrijden tussen Michel tegen Marco zijn vaak hoogstaande wedstrijden, waarin Marco meestal ‘aan het langste eind trekt’. Michel begon voortvarend, maar liet Marco toch terugkomen in de partij. Gelukkig was Michel aan het eind van de partij ‘weer bij de les’ en behaalde hij een knappe 3-1 overwinning. Hiermee dus een 2-0 voorsprong. Als Co en Steef dan nog aan de ockey moeten verschijnen, ga je er vanuit dat je minimaal met 3-1 uit de singles gaat komen. Helaas, het liep allemaal heel anders. Steef verliest zijn single en als een zeer goed gooiende Jelle ook nog een 2-0 voorsprong weet te behalen tegen Co, dan gaat het niet de goede kant op. Co weet nog knap terug te komen tot 2-2, maar uiteindelijk is het toch Jelle die de laatste dubbel weet te treffen. Een oorverdovend lawaai was het gevolg van deze toch wel verassende uitslag. De voorsprong was dus teniet gedaan door BOH. De koppels dan. Michel een Co mochten beginnen en wisten te winnen, waardoor de voorsprong weer daar was. Als Tim en Steef vervolgens verliezen, moet weer de teamgame de beslissing brengen. Natuurlijk had je het liever al eerder afgemaakt, maar hoe je het ook wend of keert, qua spanning is dit wel het mooiste scenario. De tac-tics teamgame zal de beslissing moeten brengen. Voor de winnaar zou het de overwinning nog mooier maken en voor de verliezer zou het verlies extra zuur zijn. Vijf jaar ouder na deze 4 singles en 2 koppels werd begonnen aan de teamgame. Is altijd mooi om te zien dat op dit soort momenten de pijlen wel vallen en de benodigde cijfers op het bord wel worden geraakt. Net als de twee voorgaande teamgames, wisten Lelyschatjes nu weer een hoogstaande partij tac-tics neer te zetten. Als Carry uiteindelijk via triple 12 de beslissing maakt, kan de ontlading aanvangen…………..’CHAMPIOGNE, CHAMPIOGNE’.

Wederom, net als vorig seizoen, de dubbel voor Lelyschatjes. Na kampioen van de eredivisie, nu ook weer kampioen van DBA bekerkampioenschappen. Kampioen van eredivisie was al voor 2e keer op rij en de beker is nu voor derde keer op rij gewonnen…….LEKKER HOOOOOOOR. Nog twee keer strijden dit seizoen, namelijk op 14 juni staan Nationale bekerkampioenschappen te Kamerik op het programma en op 28 juni Nationale Divisiekampioenschappen eredivisie te Nieuwegein. Helaas zal Co er beide keren niet bij zijn, daar hij wedstrijden voor PDC moet spelen. Dit is natuurlijk een grote aderlating, maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Qua opstelling wordt het er voor TC John wel makkelijker door!

Lelyschatjes namens mij van HARTE GEFELICITEERD met de behaalde resultaten. Heb dit seizoen vaak hoogstaande prestaties mogen aanschouwen en als team hebben jullie het zeer goed gedaan. Op de momenten dat het even moeizaam ging, bijvoorbeeld als vandaag, wisten jullie toch op de juiste momenten de juiste darts af te leveren. Nu nog even KNALLUUUUUUH in Kamerik en Nieuwegein en dan genieten van een welverdiende vakantie. Co, jij moet nog ff wachten, want jij hebt nog een drukke periode voor de boeg.

Na afloop nog even de overwinning gevierd en vervolgens met ‘gierende banden’ richting FACO te Lelystad om met een grote groep het feestmaal te nuttigen. Onder het genot van shoarma, kipfilet, pita’s gezond, patat en heel veel frisdrank, werd nog nagenoten van deze boeiende dag.

Ik eindig dit verslag met de mededeling dat ik zal proberen om z.s.m. de foto’s van dit feest te plaatsen op:

http://www.lelyschatjes.nl

Tekst & Foto: Jeffrey Groothoff

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws